Υγεία

ΕΟΦ: Υπέβαλε παραίτηση ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Φιλίππου

Από τον χώρο της υγείας και πανεπιστημιακός θα είναι ο αντικαταστάτης του

Δημήτρης Φιλίππου, ΕΟΦ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στην ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ο Δημήτρης Φιλίππου υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το βράδυ.

Η παραίτηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Δημήτρη Φιλίππου, με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλον ανέφερε ότι θα παρουσιάσει το έργο που πραγματοποίησε τα 4 χρόνια της θητείας του στον Οργανισμό.

«Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρείχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ. Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα.

Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για τη σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!», γράφει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Φιλίππου είχε διοριστεί πρόεδρος του ΕΟΦ τον Οκτώβριο του 2019, διαδεχόμενος τον Ιωάννη Μαλέμη, ο οποίος είχε αναβαθμιστεί τον Ιανουάριο του ίδιου έτους από αντιπρόεδρος σε πρόεδρο του Οργανισμού.

Ο κ. Φιλίππου είναι γενικός χειρουργός, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε επίσης