Υγεία

Καστελόριζο: Διαψεύδει το ΕΚΑΒ την καταγγελία πως δεν ανταποκρίθηκε για την 4χρονη

Το ΕΚΑΒ υποστηρίζει πως ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση των γιατρών για 4χρονη, που εν τέλει μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας

ΕΚΑΒ, Ελικόπτερο,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε νοσοκομείο της Τουρκίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ένα 4χρονο κοριτσάκι από το Καστελόριζο το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ο αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της, της συνέθλιψε το χέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το μικρό παιδί η κατάσταση του οποίου κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττάλειας με τους γιατρούς να ισχυρίζονται ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι τους από τον αγκώνα και κάτω.

Την ίδια στιγμή οι γονείς του 4χρονου κατήγγειλαν ότι παρότι κάλεσαν ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί από το Καστελόριζο που διαμένει, σε νοσοκομείο της Αθήνας, αυτό δεν κατέστη δυνατό και ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί τους στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο.

Διαψεύδει το ΕΚΑΒ

Από την πλευρά του, το ΕΚΑΒ διαψεύδει ως «ανυπόστατη» την καταγγελία των γονιών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο vradini.gr ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τύπου του ΕΚΑΒ Απόστολος Δάμκαλης, «το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στην κληση των γιατρών για αεροδιακομιδή, όμως 22 λεπτά αργότερα ακυρώθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς».

Δείτε επίσης