Υγεία

Χρυσοχοΐδης: Νέες διοικήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ως το τέλος του έτους

«Καμία ανοχή σε άθλιες συνθήκες», τόνισε ο υπουργός Υγείας - Τι σχολίασε για τον πρόεδρο του ΕΟΦ αλλά και τις ελλείψεις φαρμάκων

Χρυσοχοΐδης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην κτιριακή αναβάθμιση των δομών υγείας, την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό αλλά και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του.

«Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας κάναμε μία τηλεδιάσκεψη και κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης με αφορμή την καρατόμηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγία Όλγα λόγω της πολύ κακής κατάστασης σε χώρους νοσηλείας.

«Οι διοικητές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης» είπε και υπογράμμισε ότι «Έως το τέλος χρόνου θα υπάρξουν νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας».

«130 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας θα απορροφήσουν χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αφορά την ριζική ανασύσταση του ΕΣΥ» είπε στη συνέχεια.

Για τις ελλείψεις στα φαρμακεία, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι έλαβε αποφάσεις για την παράλληλη απαγόρευση εξαγωγών και τόνισε ότι «Σήμερα η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε ελλείψεις φαρμάκων στην ΕΕ».

Για την αποχώρηση του πρόεδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι έληξε η θητεία του και ότι δεν παραιτήθηκε.

Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται στον Άγιο Σάββα, όπου ασθενείς με καρκίνο δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες τους στο σπίτι, τόνισε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί ευρύτερα.

«Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όσους ασθενείς μπορούμε» ανέφερε ενώ μίλησε ακόμα για «αποστολή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι του ασθενή για να μην περιμένουν στις ουρές στα φαρμακεία».

Ακόμα μίλησε για αλλαγές στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ. «Έρχονται 17 μονάδες εγκεφαλικών» τόνισε. Για τα νησιά είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολύ γενναία κίνητρα στους γιατρούς για να υπηρετούν στα νησιά.

Δείτε τη συνέντευξη Χρυσοχοΐδη στην ΕΡΤ:

Δείτε επίσης