Υγεία

Βόλος: Στο νοσοκομείο με λεπτοσπείρωση νεαρός άνδρας – Βοήθησε σε καθαρισμό πλημμυρισμένου σπιτιού

Τα συμπτώματα που δεν υποχωρούσαν – Τι είπε ο πατέρας του

Λεπτοσπείρωση,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας νεαρός άνδρας στην Αγριά Βόλου, προσβλήθηκε από το βακτήριο της λεπτοσπείρωσης ενώ βοηθούσε στον καθαρισμό πλημμυρισμένου σπιτιού φιλικού του προσώπου.

Παρότι ο νεαρός φορούσε γαλότσες, γάντια και μάσκα, αρρώστησε εμφανίζοντας πυρετό που δε υποχωρούσε. Το παλικάρι πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου που κατάφερε μέσα από ειδικές εξετάσεις να διαπιστώσει το βακτήριο, και η υγεία του σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού πάει καλά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας του παιδιού Γιάννης Μάγγος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο νεαρός πήγε στην Αγριά για να βοηθήσει στον καθαρισμό του σπιτιού ενός φίλου του. Καθ’ όλη τη διάρκειά του φορούσε γαλότσες, γάντια και μάσκα. Ωστόσο την επόμενη μέρα παρουσίασε πυρετό, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η επώαση διαρκεί τέσσερις ημέρες.

«Δεν μας έδωσαν κάποια εξήγηση πως συνέβη αυτό. Μετά από το καθάρισμα του σπιτιού η μόνη επαφή που είχε ήταν, όπως όλοι μας, με το νερό της βρύσης», είπε.

Εκτός από πυρετό, ο νεαρός είχε επίσης πονοκέφαλο και συμπτώματα «σαν από κρύωμα». Τη δεύτερη μέρα του πέρασε ο πυρετός, αλλά επανεμφανίστηκε έπειτα από 3-4 μέρες.

«Πήγαμε σε ιδιώτη γιατρό που δεν εντόπισε κάτι και έτσι πήγαμε στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις που του έκαναν δεν έδειξαν κάτι, του έδωσαν αντιβίωση για τρεις ημέρες και μας είπαν ότι αν πάλι ανεβάσει πυρετό, να ξαναπάμε», συνέχισε ο κ. Μάγγος.

Στο νοσοκομείο από την Κυριακή

Η αντιβιοτική αγωγή του νεαρού τελείωσε το περασμένο Σάββατο, αλλά την Κυριακή χρειάσθηκε να μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο, όπου τελικά έγινε εισαγωγή.

«Την Δευτέρα του πήραν αίμα και το έστειλαν για εξέταση που έδειξε τη λεπτοσπείρωση. Ωστόσο οι γιατροί μας διαβεβαιώνουν ότι πάει καλά», επισήμανε ο κ. Μάγγος.

Επιπλέον ευχαρίστησε τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο παιδί του.

Η λεπτοσπείρωση είναι βακτηριακή λοίμωξη που μεταδίδεται από τα ούρα των τρωκτικών ή άλλων ζώων. Το υπαίτιο βακτήριο, που λέγεται λεπτόσπειρα, μπορεί να επιβιώσει για αρκετές ημέρες στο νερό και στο χώμα.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί στη Θεσσαλία εννέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Ένας από τους ασθενείς είχε καταλήξει και δύο νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης