Υγεία

ΗΔΙΚΑ: Γιατί «έπεσε» η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων - Εργασίες αναβάθμισης των υποδομών

ΗΔΙΚΑ: Γιατί «έπεσε» η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ΗΔΙΚΑ ανακοίνωσε ότι για συγκεκριμένο διάστημα την Κυριακή (19/11) το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, προβλέπεται την Κυριακή να γίνει προγραμματισμένη αναβάθμιση του ΣΗΣ, από τις 8:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ.

ΗΔΙΚΑ - Παγώνουν οι Ηλεκτρονικές Συνταγογραφήσεις

Στο διάστημα αυτό, «δε θα είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών στις εφαρμογές του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Συστήματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως προγραμματισμένη αναβάθμιση υποδομών και ως εκ τούτου μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχει ανακοινώσει και ο ΕΟΠΥΥ για την ερχόμενη Παρασκευή (24/11) από τις 22:00, έως και το Σάββατο (25/11) ώρα 09.00.

Συγκεκριμένα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τακτικές εργασίες αναβάθμισης των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata Cloud@Customer) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο παραπάνω διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με:

– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e- ΕΦΚΑ κ.α.),
– Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α.

Ως εκ τούτου, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, επηρεάζεται η παραγωγική λειτουργία των εφαρμογών του ΕΟΠΥΥ που χρησιμοποιούν τις αναφερόμενες υπηρεσίες, όπως η είσοδος στις εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ με τη χρήση κωδικών taxisnet (π.χ. Φάκελος Ασφάλισης Υγείας, παραλαβή ΦΥΚ, Ραντεβού ΠΕΔΙ) κλπ.

Πηγή: iatropedia

Δείτε επίσης