Υγεία

Αγγλία: Συναγερμός για την ιλαρά -Αυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά

Οι γιατροί προειδοποιούν τώρα τους γονείς για τη σοβαρότητα της νόσου και τα συμπτώματά της

Αγγλία: Συναγερμός για την ιλαρά -Αυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συναγερμός έχει σημάνει σε πόλεις της Αγγλίας για έξαρση της ιλαράς σε παιδιά μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Πολλά παιδιά και αρκετοί νέοι κόλλησαν μια «εξαιρετικά μολυσματική» ασθένεια και πολλοί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα αρκετοί νέοι έχουν διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο παίδων της πόλης Σέφιλντ αφού κόλλησαν το μικρόβιο, σύμφωνα με τη «Mirror».

Οι γιατροί προειδοποιούν τώρα τους γονείς για τη σοβαρότητα της νόσου και τα συμπτώματά της, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η επικεφαλής νοσηλεύτρια στο Sheffield Children's NHS Foundation Trust, Yvonne Millard, δήλωσε ότι τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα αρχίζουν να βλέπουν αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων ιλαράς, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun».

Περισσότεροι από 550.000 άνθρωποι ζουν στο Σέφιλντ, γεγονός που την καθιστά μία από τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε πληθυσμό.

Τον Σεπτέμβριο, οι γονείς παροτρύνθηκαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της ιλαράς και άλλων ασθενειών.
Τα πρώτα συμπτώματα της ιλαράς είναι:

υψηλός πυρετός
κόκκινα μάτια και δάκρυα
βήχας
πόνος και γενική αδιαθεσία
ένα κόκκινο/καφέ εξάνθημα

Η Noreen West, αναπληρώτρια ιατρική διευθύντρια στο νοσοκομείο παίδων της αγγλικής πόλης, δήλωσε: «Η ιλαρά είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να είναι σοβαρή για ορισμένους ανθρώπους, ωστόσο αν το παιδί σας έχει κάνει και τα δύο εμβόλια MMR η πιθανότητα να κολλήσει είναι πολύ μικρή. Μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και εύκολα, γι' αυτό, αν νομίζετε ότι κάποιος στην οικογένειά σας έχει τα συμπτώματα της ιλαράς, παρακαλείστε να μείνετε στο σπίτι σας και να τηλεφωνήσετε στον παθολόγο σας ή στο NHS 111 για συμβουλές».

Το Κάρντιφ και το Λέστερ έχουν επίσης πληγεί από την έξαρση της ιογενούς λοίμωξης, καθώς έχει καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες

Δείτε επίσης