Υγεία

Σέρρες: Ενημερωτική εκδήλωση για τα ρευματικά νοσήματα - Το πρόγραμμα

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

Σέρρες, νοσήματα, ρευματικά νοσήματα, εκδήλωση, ασθενείς, δημόσια υγεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Γνωριμία με τα ρευματικά νοσήματα» είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη (29.11), στις Σέρρες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Βορείου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας πληροφόρησης του κοινού για τα ρευματικά νοσήματα, θα γίνει παρουσίαση του νεοσύστατου Συλλόγου Ρευματοπαθών Βορείου Ελλάδος από τη δικηγόρο, υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων ασθενών Μαρία Χατζηγεωργίου. Για τη σημαντικότητα της ύπαρξης των Συλλόγων ασθενών και τον ρόλο τους, καθώς και για το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν θα μιλήσει η Ελένη Ρέπα, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες.

Σέρρες, νοσήματα, ρευματικά νοσήματα, εκδήλωση, ασθενείς, δημόσια υγεία

Επιπλέον θα μιλήσουν οι ιατροί - ρευματολόγοι Αναστάσιος Εσκιτζής και Δημήτριος Γ. Ψάλτης και η Μαρία Σταυρακίδου, Φυσικοθεραπεύτρια MSc, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Άγγελος Βάκαλος, ωτορινολαρυγγολόγος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Δείτε επίσης