Υγεία

Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»: Νέα διοικήτρια η Φωτεινή Θειακού μετά την καρατόμηση Χρυσοχοΐδη

Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της θέρμανσης - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»: Νέα διοικήτρια η Φωτεινή Θειακού μετά την καρατόμηση Χρυσοχοΐδη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά την καρατόμηση της διοίκησης του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναλαμβάνει καθήκοντα η αναπληρώτρια Φωτεινή Ξ. Θειακού.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για την βλάβη στο σύστημα θέρμνασης, η οποία οδήγησε στην απόφαση του υπουργού Υγείας να απομακρύνει από τη θέση της την διοικήτρια. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εργαζομένων που ανέφεραν ότι «το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία».

Η έλλειψη θέρμανσης στο κεντρικό κτίριο έγινε αφορμή να ξεπαγιάσουν «το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο», ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.

«Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ», ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

Σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης στο Κτήριο Α’ του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου», διευκρινίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της
λειτουργίας του, που προβλέπουν:

1. Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου θέρμανσης – ψύξης στο υπόγειο και

2. αντικατάσταση συλλεκτών διανομής ζεστού νερού θέρμανσης στο μηχανοστάσιο του κτηρίου.

Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος, έως ότου είναι πλήρως λειτουργικό το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τοποθετήθηκαν ήδη θερμαντικά
σώματα.

Από σήμερα, δηλαδή, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου υπάρχει θέρμανση.

Δείτε επίσης