Αρβανιτίδης: «Η κυβέρνηση βάζει απαγορευτικό στην παραγωγή νέων εισοδημάτων» |

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, επανέλαβε την πρόθεση της παράταξής του να καταψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αφού άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε «η πιο φορομπηχτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» είπε ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο «δεν μας οδηγεί σε βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς δεν εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό» και δεν δικαιολογεί το αφήγημά της ΝΔ για ριζικό εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα. Το φορολογικό νομοσχέδιο, είπε ο κ. Αρβανιτίδης «είναι γραμμένο με το ίδιο λογισμικό», αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είπε, συντηρεί τα υψηλά πλεονάσματα, δηλαδή «για ακόμη μία φορά θα την πληρώσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα με υπερφορολόγηση και “απαγορευτικό” στην παραγωγή νέων εισοδημάτων».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτίδης κάνει τη διαφορά μόνο ως προς τον ορισμό της μεσαίας τάξης, ως αυτούς που έχουν εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο ή 500 ευρώ το μήνα. Ακόμα και η κ. Μπακογιάννη ήταν πιο σοσιαλίστρια και όρισε σωστά τη μεσαία τάξη σε αυτούς που έχουν εισόδημα πάνω από 1.500 ευρώ, παρατήρησε ο αγορητής του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Αρβανιτίδης κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, όπως η μείωση των συντελεστών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για την αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας που προκαλεί ανισορροπία έμμεσων και άμεσων φόρων.

Τέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση εξέφρασε το φόβο «να μην αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια περίοδο δικής σας αυταπάτης μετά τις αυταπάτες που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ