Το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία ήδη έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Με τον ζεστό καιρό η αλήθεια είναι ότι μπορεί να χάσετε την όρεξη σας για φυσική δραστηριότητα.

Στην πραγματικότητα ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσετε τις εξορμήσεις σας στα τοπικά πάρκα, τις πισίνες και τα μονοπάτια πεζοπορίας ή ποδηλασίας, αρκεί να έχετε στο νου σας τα ακόλουθα:

Ενυδάτωση και θρέψη

Η καλύτερη συμβουλή είναι να πίνετε πολύ νερό για να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση και τη θερμοπληξία. Κάντε επίσης τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές με ελαφριά γεύματα πριν τη άσκηση όπως και μετά την ολοκλήρωση της.

Κατάλληλος εξοπλισμός

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε τον εαυτό σας δροσερό κατά την άσκηση είναι να φοράτε ελαφριά ρούχα και να μην ξεχνάτε το αντηλιακό τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Σημασία πρέπει να δώσετε ακόμα και στα κατάλληλα παπούτσια για να αναπνέουν τα πόδια σας ώστε να μην ιδρώνουν και πρήζονται.

Το σώμα μιλάει

Ακούστε το σώμα σας, ελέγξτε τους σφυγμούς σας τακτικά και σε περίπτωση που αισθανθείτε δυσφορία ή ζαλάδα, κάντε διάλειμμα ή σταματήστε άμεσα την φυσική δραστηριότητα που έχετε επιλέξει.

Προσαρμογή προγράμματος

Σκεφτείτε αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσετε κάποια άσκηση σε εσωτερικό χώρο ώστε να αποφύγετε την καταπόνηση. Αν επιμένετε όμως να συνεχίσετε να γυμνάζεστε σε εξωτερικό χώρο, αλλάξτε την ώρα και προτιμήστε τις πιο δροσερές στιγμές του 24ωρου, όπως είναι για παράδειγμα νωρίς το πρωί η αργά το βράδυ.