Η Κλεοπάτρα έμεινε στην ιστορία για τα τελετουργικά ομορφιάς της, όπως το μπάνιο με γάλα και μέλι και δεν ήταν η μοναδική. Τόσο οι Αιγύπτιοι όσο και οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν φυσικά αγαθά όπως αμύγδαλα, μέλι, αλάτι για να κάνουν κούρες ομορφιάς και να παρασκευάσουν καλλυντικά.

Όπως φαίνεται, όταν πρόκειται για την καθημερινή μας περιποίηση πρέπει να σκεφτόμαστε πέρα από τη συνηθισμένη ρουτίνα. Για του λόγου το αληθές μερικά περίεργα μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο έχουν ως εξής:

Λάδι στρουθοκαμήλου για μαλακτικό μαλλιών

Το λάδι που εξάγεται από το Αυστραλιανό πτηνό, εμού, έχει εξαιρετική δράση σε δερματικά θέματα και προβλήματα της τρίχας. Για την ακρίβεια έχει σημαντική θεραπευτική δράση, καθώς περιορίζει την ανάπτυξη της ψωρίασης, των εκζεμάτων και της ακμής, ενώ καταπολεμά αποτελεσματικά και τα εγκαύματα.

Τσουκνίδα για δυνατή τρίχα

Αν ταλαιπωρείστε από λεπτή τρίχα ή ακόμα και τριχόπτωση, υπάρχει μια θεωρία που θέλει το τσάι από τσουκνίδα να κάνει πολύ καλό στα μαλλιά. Μουλιάστε, λοιπόν, τα μαλλιά σας σε τσάι τσουκνίδας ή μιμηθείτε τις γυναίκες της Κροατίας που λούζονται με βραστή τσουκνίδα για να θεραπεύσουν τον κνησμό της κεφαλής.

Γάλα για απαλό δέρμα

Αφού το έκανε η Κλεοπάτρα και η Ελισάβετ, δεν βλάπτει σε τίποτα να το δοκιμάσετε κι εσείς και να κάνετε μπάνιο με ζεστό γάλα. Το γάλα, είναι πλούσια πηγή γαλακτικού οξέος, το οποίο με τη σειρά του απελευθερώνει τις πρωτεΐνες που κρατούν δέσμια στο δέρμα τα νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα απαλό και λαμπερό δέρμα.

Σκόνη ρυζιού για απολέπιση

Οι γκέισες της Ιαπωνίας, χρησιμοποιούσαν πούδρα ρυζιού για να απαλλαγούν από κηλίδες, να απαλύνουν τις ρυτίδες και να μετριάσουν τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος.

Πούδρα μαργαριταριών για ενυδάτωση

Τη χρησιμοποιούσαν τα μέλη της κινέζικης δυναστείας των Μίνγκ, γιατί προφανώς θα είχαν και την πολυτέλεια να κάνουν σκόνη τα μαργαριτάρια, με στόχο μια πιο απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Εκχύλισμα σκόρδου για γερά νύχια

Οι γυναίκες της Δομινικανής Δημοκρατίας συνηθίζουν να προσθέτουν εκχύλισμα σκόρδου στο σκληρυντικό νυχιών για γερά νύχια, ενώ με αυτό τον τρόπο τα διατηρούν και καθαρά, εξαιτίας της αντιβακτηριακής δράσης του σκόρδου.