Athens Capital: Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό προορισμό επενδύσεων

Για τη  γνήσια φυσική ομορφιά, τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό και το απαράμιλλο πάθος για τη φιλοξενία που διακρίνουν την Ελλάδα, μίλησε ο πρόεδρος και CEO της Accor Sébastien Bazin, που μαζί με την  CEO Accor Southern Europe Maud Bailly, παρεβρέθησαν στην τελετή εγκαινίων του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel – MGallery Collection, της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» οι  υπουργοί Τουρισμού  Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός  Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Αθηναίων  Κώστας Μπακογιάννης, ο Γάλλος πρέσβης  Patrick Maisonnave, οι πρόεδροι του ΣΕΤΕ  Γιάννης Ρέτσος,  του ΞΕΕ  Αλέξανδρος Βασιλικός και της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

 Επίσης, ο CEO της Λάμψα Α.Ε. Αναστάσιος Χωμενίδης, ο  SVP Head of Development Accor Southern Europe Xavier Grange, ο  Chief Commercial Officer Southern Europe Ian Di Tullio PhD,  και ο Vice President of Development Accor South Europe Jérôme Lassara.

Το Athens Capital Hotel είναι το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection στη χώρα,  συστήνοντας τη φιλοσοφία της στο ελληνικό κοινό και αποτελώντας παράλληλα μια πολύ σημαντική κίνηση για την Accor, καθώς η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό προορισμό επενδύσεων διεθνώς.

Έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα στον κλάδο της φιλοξενίας, ο ιστορικός ξενοδοχειακός Όμιλος Λάμψα, που προσφέρει εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών διεθνούς επιπέδου, συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Accor, έπειτα από το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Bazin, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία, καθώς η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό προορισμό για την Accor».

Για να προσθέσει: «Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη ΛΑΜΨΑ δουλεύοντας μαζί πάνω σε δυναμικό project όπως το Athens Capital Hotel – MGallery Collection».

Από την πλευρά της, η εκτελεστική πρόεδρος του ΔΣ της  Λάμψα Α.Ε. Χλόη Α. Λασκαρίδη, ανέφερε: «Η συγκεκριμένη συνεργασία συνέπεσε με μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο σημαντική, με το Athens Capital Hotel – MGallery Collection να δίνει νέα πνοή στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας.

Η έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου ήρθε σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμάς, στον εορτασμό των 100 χρόνων της Λάμψα στον κλάδο της φιλοξενίας. Είναι μεγάλη μας χαρά να γιορτάζουμε αυτή τη στιγμή-ορόσημο για τον Όμιλο με την αρχή της νέας δυναμική σύμπραξης με την Accor».

Κατόπιν, η κ. Bailly, σχολίασε: «Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε τη φιλοσοφία πίσω από το brand της MGallery Hotel Collection, ο μοναδικός χαρακτήρας, η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα ήταν οι βασικοί άξονες.

 Η Αθήνα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η προφανής επιλογή για να φιλοξενήσει ένα ξενοδοχείο της MGallery. Η έντονη ζωή της πόλης, η ενέργειά της, η τέχνη – παλιά και νέα – που πρωταγωνιστεί ταιριάζουν απόλυτα με το brand και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που πλέον είμαστε και εμείς μέρος όλων αυτών.

Είναι πραγματική τιμή να ενώνουμε ξανά τις δυνάμεις μας με τόσο αξιόλογους συνεργάτες – ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα και δουλεύοντας μαζί για να γράψουμε περισσότερες  πραγματικές ιστορίες φιλοξενίας (Stories That Stay)».

Σημειώνεται πως το Athens Capital Hotel-MGallery Collection,  στεγασμένο σε ένα εντυπωσιακό κτήριο που χρονολογείται από το 1959, στην πιο ιστορική πλατεία της Αθήνας,  αποτελεί μέλος της οικογένειας των ΜGallery του Ομίλου Accor.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία των MGallery, το ξενοδοχείο εξασφαλίζει μια μοναδική εμπειρία high end φιλοξενίας, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από τους τομείς της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, της γαστρονομίας και της Τέχνης.

Με 177 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, τρία εστιατόρια -το Galerie Café, το MFlavours και Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge με 360 θέα στην πολη- και έργα Tέχνης σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών σχεδόν σε κάθε γωνιά του,  ανάγει τη ζεστή ελληνική φιλοξενία σε μια ανεπανάληπτη κοσμοπολίτικη εμπειρία.

Υπενθυμίζεται ότι η  «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε», η πλέον ιστορική και εμβληματική εταιρεία ξενοδοχείων στην Ελλάδα, συμφερόντων της οικογένειας Α. Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1947.

Δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα του τουρισμού, έχοντας στην ιδιοκτησία της το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και το Ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, το Ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.