Αθηναΐς Νέγκα: «Σκάνδαλα MeToo στη δημοσιογραφία δεν θα αποκαλυφθούν» | 1 259

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη», λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξη για την πορεία του κινήματος του MeToo στην Ελλάδα αλλά και συγκεκριμένα στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Η ίδια μεταξύ άλλων μίλησε για την περίοδο του κορωνοϊού στη ζωή της, καθώς και για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν έρθει στο φως το τελευταίο διάστημα στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η Δανάη Μπάρκα, παρουσιάστρια της εκπομπής, ρώτησε τη δημοσιογράφο αν πρόκειται να αποκαλυφθούν αντίστοιχα σκάνδαλα στον χώρο της δημοσιογραφίας. Η καλεσμένη της εκπομπής απάντησε πως είναι αρκετά απαισιόδοξη, γιατί όπως ανέφερε, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έμαθαν στον χώρο εργασίας τους ότι «η αγριάδα είναι κάτι φυσιολογικό».

Συνεχίζοντας, δήλωσε απαισιόδοξη για τη μελλοντική πορεία του MeToo στη χώρα μας και συγκεκριμένα για τη δημοσιογραφία, επισήμανε ότι για να υπάρξει MeToo στη δημοσιογραφία, θα χρειαστεί τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν περιστατικά παρενόχλησης που έχουν πραγματοποιηθεί στο δικό τους περιβάλλον, γεγονός που θεωρεί πως είναι μη ρεαλιστικό.