Αθλήτρια με δυσπλασία στα άκρα προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού OPEN! | 1 111

H 20χρονη Φραντσέσκα Τζόουνς έδειξε πως η θέληση και η προσήλωση στον στόχο είναι τα κυριότερα συστατικά για να διακριθείς σε ένα απαιτητικό άθλημα όπως το τένις.

Αθλήτρια με ειδικές ικανότητες
Francesca Jones is the teenage tennis sensation with only three fingers on  each hand but refuses to let it halt her ambitions | Daily Mail Online

Η νεαρή Βρετανίδα δεν είναι μια συνηθισμένη τενίστρια.

Συγκεκριμένα, η Φραντσέσκα πάσχει εκ γενετής από το σύνδρομο εκτροδακτυλίας-εκτοδερμικής δυσπλασίας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα άκρα της να μην αναπτύσσονται φυσιολογικά.

Η Τζόουνς συγεκριμένα έχει τρία δάκτυλα στο δεξί πόδι της, τέσσερα στο αριστερό και τρία δάκτυλα και έναν αντίχειρα σε κάθε χέρι.

Οι γιατροί δεν ήξεραν τι έλεγαν
All eyes are on Yorkshire tennis star Francesca at Wimbledon | Yorkshire  Post

Πριν από χρόνια, όταν ακόμα ήταν παιδί, οι γιατροί της είχαν πει ότι λόγω της ασθένειας της δεν θα μπορούσε ποτέ να παίξει τένις επαγγελματικά, όμως αυτή πείσμωσε να τους δείξει πως είχαν κάνει λάθος και το κατάφερε.

Η Φραντσέσκα, που αυτή τη στιγμή είναι Νο 241 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει ήδη υποβληθεί σε περισσότερες από δέκα χειρουργικές επεμβάσεις στη ζωή της, αλλά τίποτα δεν την εμπόδισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Πρόκριση στο Αυστραλιανό OPEN

Κόντρα σε προβλέψεις γιατρών και ειδικών η 20χρονη αθλήτρια ήδη πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό.

Η Βρετανίδα τενίστρια προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού OPEN, αφού νίκησε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, τα οποία διεξήχθησαν στο Ντουμπάι, την Κινέζα Τζιατζίνγκ Λου με 6-0, 6-1.