Αττική: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. επικίνδυνη σπείρα που λήστευε πεζούς, αυτοκίνητα και μαγαζιά | speira 1

Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς κατάφερε να εξαρθρώσει σπείρα αδίστακτων κακοποιών, που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και είχε ορμητήριο τον Ασπρόπυργο.

Τα μέλη της είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, αυτοκίνητα αλλά και πεζούς. Μάλιστα κατηγορούνται και για πυρπόληση οχημάτων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης και από τη μέχρι τώρα έρευνα η σπείρα εμπλέκεται σε 62 εγκληματικές ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα σε 42 ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων, περιπτέρων, τυχαία διερχόμενων οδηγών και πεζών, 16 κλοπές οχημάτων και σε 4 εμπρησμούς οχημάτων.

Ο τρόπος που επιχειρούσαν μαρτυρά μεθοδικότητα και συστηματικότητα ενώ πολλές φορές πραγματοποιούσαν μπαράζ επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής την ίδια ημέρα, σε στόχους που είχαν προεπιλέξει.

Θύματά τους ήταν και τυχαία διερχόμενοι πεζοί ή οδηγοί οχημάτων που βρίσκονταν στη διαδρομή τους, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, αφού πρώτα τους είχαν ακινητοποιήσει, με απειλή ή χρήση βίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των μελών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία έφεραν κατά την τέλεση των ληστειών, κινητά τηλέφωνα, προϊόντα ληστείας και άλλα αντικείμενα, πιστόλι ρέπλικα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και εννέα (9) αυτοκίνητα, που είχαν κλαπεί και χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει πέντε (5) ημεδαπούς, από τους οποίους οι τρεις (3) συνελήφθησαν, για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, απόπειρες επικινδύνων σωματικών βλαβών και εμπρησμός κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απείθεια και της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.