Audi Q4 e-tron: To 100% ηλεκτρικό SUV της νέας εποχής!

Η ηλεκτροκίνηση είναι η επόμενη μέρα της αυτοκίνησης και η Audi κάνει ένα αποφασιστικό βήμα με δύο νέα ηλεκτρικά SUV, ακολουθώντας την κατασκευαστική φιλοσοφία της σε ότι αφορά τα υψηλά στάνταρς κατασκευής.

Ενσωματώνοντας τεχνολογίες του αύριο όχι μόνον για το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και για την οδηγική εμπειρία των επιβαινόντων (infotainment, connectivities), η εταιρεία με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια καταφέρνει να δώσει το δικό της στίγμα στην κατηγορία των EVs και όχι μόνον.

Ο λόγος για το νέο Audi Q4 e-tron και το Q4 Sportback e-tron (με το πιο κουπέ αμάξωμα), δύο εντυπωσιακά SUV, που είναι τα πρώτα compact ηλεκτρικά SUV της Audi και ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε τιμές άκρως ανταγωνιστικές για την κατηγορία.

Premium σχεδίαση που αποπνέει sport χαρακτήρα

Audi Q4 e-tron: To 100% ηλεκτρικό SUV της νέας εποχής! | audi q4 e tron 13 77761 406977 type15016

Οι εντυπωσιακές αναλογίες στα Q4 e-tron και το Q4 Sportback e-tron, ενισχύονται με κοντούς μπροστινούς πρόβολους, τους μεγάλους τροχούς και δυναμικά τονισμένες, καθαρές γραμμές.

Στο Audi Q4 Sportback e-tron, η ιδιαίτερα κουπεδίζουσα γραμμή οροφής προσφέρει μια σπορτίφ κατάληξη στο πίσω τμήμα, με την αεροτομή να εδράζεται στο παράθυρο δύο τμημάτων. Ο σχεδιασμός μοντέρνος και δίνει την premium αίσθηση ενός Audi, συνεισφέροντας παράλληλα στην δημιουργία ενός αεροδυναμικού αμαξώματος ώστε να επιτυγχάνεται χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μεγαλύτερη αυτονομία.

Audi Q4 e-tron: To 100% ηλεκτρικό SUV της νέας εποχής! | audi q4 e tron 49 77761 406980 type15016

Το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28 ενώ το Sportback φτάνει σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26!

Audi Q4 e-tron: To 100% ηλεκτρικό SUV της νέας εποχής! | audi q4 e tron 121 77761 406986 type15016

Προαιρετικά διαθέσιμοι προβολείς LED Matrix, φωτίζουν το δρόμο όσο πιο φωτεινά γίνεται χωρίς να ενοχλούν τους επερχόμενους οδηγούς. Σε παγκόσμια πρώτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών υπογραφών για το αυτοκίνητο, από το σύστημα αφής MMI. Στο πίσω μέρος, μια λωρίδα φωτός συνδέει τα φωτιστικά σώματα μεταξύ τους. Τα μοντέλα προσφέρονται σε οκτώ διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεταλλικής απόχρωσης aurora. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι η basic και οι advanced και S line.

Luxury εσωτερικό για την άνεσή σας

Το αμάξωμα του Q4 e-tron φθάνει σε μήκος τα 4,59 μέτρα, με τους εσωτερικούς χώρους – λόγω και της απουσίας κεντρικής σήραγγας  – να ξεπερνούν τα όρια της κατηγορίας και να συγκρίνονται με μεγαλύτερα SUV. Όλοι οι επιβάτες επωφελούνται από το πλεονέκτημα της ΜΕΒ, της αρθρωτής πλατφόρμας του Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Όσον αφορά τους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 25 λίτρα και στις υποδοχές στο πάνω τμήμα των θυρών, αποθηκεύονται άνετα φιάλες ενός λίτρου.

Εντελώς καινούργιο είναι το πεπλατυσμένο τόσο πάνω όσο και κάτω πολυλειτουργικό τιμόνι, με τις απρόσκοπτες επιφάνειες αφής, που χρησιμοποιεί ο οδηγός για τον έλεγχο του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 520 έως 1.490 λίτρα στο Q4 e -tron και 535 έως 1.460 λίτρα στο Sportback. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να ρυμουλκήσουν ρυμουλκούμενα με βάρος έως και 1.000 κιλά (με φρένα, με κλίση 12%), με τις εκδόσεις quattro να μπορούν ακόμη και να φτάσουν έως και 1.200 κιλά.

Πηγή: caranddriver.gr