Σε δωρεά εξοπλιστικού «πακέτου» τελευταίας γενιάς (μπορεί να υποστηρίξει ολιστικά πάνω από 30 κλίνες ΜΕΘ) προχωρά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνολικό κόστος του εξοπλισμού, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογίες Artificial Intelligence, ανέρχεται σε 494.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δωρεά περιλαμβάνει: 30 monitors υψηλής τεχνολογίας για ΜΕΘ, 3 κεντρικούς σταθμούς διαχείρισης / παρακολούθησης monitors, 1 ψηφιακό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα νέας γενιάς με τεχνητή νοημοσύνη, 2 υπερσύγχρονα φορητά συστήματα υπερηχοτομογραφίας, 10 καρδιογράφους νέας γενιάς, λογισμικό διασύνδεσης και διαχείρισης καρδιολογικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε μια “μάχη”, από την οποία δεν μπορεί να λείπει κανείς. Για να την κερδίσουμε έχουμε όλοι χρέος, και πρώτοι από όλους εμείς, οι επιχειρήσεις, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε δίπλα στην Πολιτεία.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, προχωράμε σε δωρεά εξοπλισμού, που θα ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας. Φροντίζουμε την ελληνική κοινωνία και τη χώρα, γιατί το οφείλουμε. Σήμερα, περισσότερο, παρά ποτέ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ