Αυγενάκης: Από Ιούνιο θα μιλήσουμε για την επιστροφή στα γήπεδα | Rally Acropolis Avgenakis 04 04 21

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο «Alpha Radio», διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι – με τον ρυθμό που εξελίσσονται οι εμβολιασμοί στη χώρα – η σχετική συζήτηση θα μπορέσει να ξεκινήσει από τον Ιούνιο και μετά.

Αυτό που θα πρέπει να συζητηθεί, όπως εξήγησε, «με ποια πρωτόκολλα, ποιες προδιαγραφές και ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να δεχτούν κόσμο τα ελληνικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις μεγάλες κατηγορίες και κατεβαίνοντας προς τα κάτω».

Αναφορικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ο υφυπουργός μίλησε για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και σημείωσε πως με την συνεχή επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και των διευκρινιστικών Οδηγιών για την προστασία από τον κορονοϊό, «ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα και απορία που αφορούν στη συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «καταβλήθηκαν χτες 3.596.500 ευρώ στα υπόλοιπα 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία, νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ως οικονομική ενίσχυσής τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Είναι η συνέχεια των 9.672.000 ευρώ σε 3.408 σωματεία, που τα είχαν λάβει για το 2020.»

Για το 2021 ξεκαθάρισε πως η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του Μητρώου «θα προέλθει το καλοκαίρι ως προκαταβολή από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, από τον οποίο θα χρηματοδοτείται σημαντικά όλος ο αθλητισμός».