Η πλειοψηφία των Ρώσων θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τις ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό κέντρο μελέτης της κοινής γνώμης (VICIOM), όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής ανάλυσης του Κέντρου Μιχαήλ Μαμόνοφ.

«Στο ερώτημα, θα ήταν καλύτερο για τη Ρωσία να νικήσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τζο Μπάιντεν, το 20% απάντησε ότι θα ήταν καλύτερο αν νικούσε ο Τραμπ. Όμως, θέλω να υπογραμμίσω ότι το 63% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτό δεν έχει σημασία για τη Ρωσία και τις σχέσεις μας (με τις ΗΠΑ)», δήλωσε ο Μαμόνοφ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 11% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στο παραπάνω ερώτημα. Το 4% δήλωσε ότι η νίκη του Μπάιντεν θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν συμπαθεί κανέναν από τους δύο υποψηφίους, ούτε τον Τραμπ ούτε τον Μπάιντεν.

Ο Μαμόνοφ παρατήρησε ότι το 85% των ερωτηθέντων «στον ένα ή στον άλλο βαθμό» παρακολουθούσε την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο το 3-4% δήλωσε ενδιαφέρον για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VICIOM αυτό που άρεσε στους Ρώσους στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ήταν «η ζωντάνια, η ενεργητικότητα και τα στοιχεία θεατρικότητας». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου σε δείγμα 1600 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ