Για μια «τελείως νέα δομή, ιδιαίτερα στις ανταποκρίσεις των αστυνομικών στις πορείες στο κέντρο της Αθήνα» έκανε λόγο ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφορικά με το νέο δόγμα για τις διαδηλώσεις και τις πορείες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, η φιλοσοφία του νέου δόγματος είναι η ήπια αστυνόμευση και η ήπια αντίδραση των αστυνομικών.

Το εν λόγω σχέδιο, όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας, είναι χτισμένο στο γαλλικό πρότυπο. «Αν δεν δοκιμαστεί κάτι στην πράξη, δεν μπορούμε να το κρίνουμε» σημείωσε.

Στο ερώτημα αν αρχίσουν επεισόδια στις πορείες πώς θα αντιδράσει η ΕΛ.ΑΣ. ήταν ξεκάθαρος. «Αν αρχίσουν να σπάνε, να καίνε, να προπηλακίζουν, να προσπαθούν να μπουν στη βουλή, θα τους τσακώσουμε και θα τους οδηγήσουμε στην Δικαιοσύνη» τόνισε.

Ακόμα, ο Σταύρος Μπαλάσκας, ερωτήθηκε και για το κομμάτι του σχεδίου που αφορά τους δημοσιογράφους, το οποίο κατά πολλούς θεωρήθηκε παρέμβαση στην ενημέρωση και την ελεύθερη δημοσιογραφία.

«Ο δημοσιογράφος πρέπει να κάνει ρεπορτάζ. Αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου. Να προσφέρει την είδηση στον έλληνα πολιτή. Δεν είναι δουλειά μας το πού θα πάει ο δημοσιογράφος και τι θα κάνει» σημείωσε.

Τέλος, διαφώνησε με την παρουσία αστυνομικών εντός των Πανεπιστημίων, προτείνοντας το σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θα ιδρυθεί να μην ενταχθεί στην ΕΛΑΣ.