Μπαρ με εξειδίκευση στην τεκίλα υπέβαλλε αίτηση προκειμένου να ανακηρυχθεί επίσημα σε «χώρο λατρείας», ώστε να μπορέσει, με την άρση του lockdown, να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι τρέχοντες υγειονομικοί κανονισμοί στην Αγγλία προβλέπουν, όσον αφορά τους χώρους εστίασης και πώλησης αλκοόλ, την εξυπηρέτηση των πελατών μόνο μέσω delivery και take away, και αυτό εφόσον η εκάστοτε περιοχή έχει εξέλθει από την καραντίνα.

Όσον αφορά, ωστόσο, τους χώρους λατρείας, ο κανονισμός ορίζει πως η συγκέντρωση ατόμων στο εσωτερικό τους θα είναι επιτρεπτή, εφόσον τα άτομα αυτά προέρχονται από τον ίδιο χώρο κατοικίας ή συγκαταλέγονται στον ίδιο στενό, κοινωνικό κύκλο.

Αυτό το «παραθυράκι» του κανόνα ελπίζει να εκμεταλλευτεί και το μπαρ «400 Rabbits» στο Νότιγχαμ.

Πετυχαίνοντας την ανακήρυξη του χώρου σε ναό, η διεύθυνση του μπαρ ελπίζει ότι το ενεργό και πρόθυμό του «ποίμνιο» (δηλαδή η εκλεκτή του πελατεία), θα μπορέσει να συγκεντρώνεται στο εσωτερικό του καταστήματος, με τις ευλογίες μάλιστα των τοπικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του συγκεκριμένου καταστήματος – το οποίο πιθανότατα θα απορριφθεί- δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα επιχείρησης που προσπαθεί να παρακάμψει τους υγειονομικούς κανονισμούς κατ’ αυτό τον τρόπο.

Πρόσφατα, ένα γυμναστήριο στην Κρακοβία της Πολωνίας μετονομάστηκε σε «Εκκλησία του Υγιούς Σώματος», σε μια απόπειρα να παραμείνει ανοιχτό παρά τους τοπικούς κανόνες που θέλουν τα γυμναστήρια να μένουν κλειστά.