Μπαράζ επιθέσεων σε ΑΤΜ, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες την νύχτα | 4959195 scaled

Κύμα επιθέσεων σε ΑΤΜ, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες πραγματοποιήθηκε από αγνώστους χθες βράδυ σε περιοχές της Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 2:30 ως τις 4:00 τα ξημερώματα ομάδες αγνώστων προκάλεσαν φθορές σε πέντε ΑΤΜ τραπεζών και ζημιές σε 13 καταστήματα. Επίθεση έγινε επίσης σε μια ΔΟΥ, σε πολεοδομία αλλά και σε υποκαταστήματα της ΕΥΔΑΠ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Επιπλέον, εμπρηστική επίθεση έγινε σε τρία ΕΙΧ οχήματα, στο Αιγάλεω. Τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα σε υπαίθριο χώρο, στη συμβολή των οδών Αγίας Αννης και Ιεράς Οδού. Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αναλυτικά σημειώθηκαν οι εξής επιθέσεις και φθορές:

– Δυρραχίου 62 Σεπόλια, σε υποκατάστημα της EUROBANK.

– Πανόρμου 71-73 Αμπελόκηποι, σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Πανόρμου 75, EUROBANK.

– Γ. Παπανδρέου και Θεαγούς, Ζωγράφου, σούπερ μάρκετ My Market και Εθνική Τράπεζα.

– Στην Αγία Παρασκευή, Αγίου Ιωάννου 38, Τράπεζα Πειραιώς, και Αγίου Ιωάννου 16, Hondoς Centre και κατάστημα Berska.

– Στην Πεύκη, Λ. Ειρήνης και Κοραή, σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος.

– Στο Ίλιον, κατά μήκος της Λεωφόρου Θηβών, σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, ΕΥΔΑΠ, κατάστημα τεχνικών ψυχαγωγικών παιγνίων και Goody’s.

– Στο Αιγάλεω, Μιλτιάδου 1, Πολεοδομία.

– Στην Γλυφάδα, Λ. Βουλιαγμένης 85, μέσα στο εμπορικό κέντρο, σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Marks and Spenser και Τράπεζα Πειραιώς.

– Στο Ελληνικό, Τραπεζούντας 28, σούπερ μάρκετ LIDL και κατάστημα Jysk.

– Στην Ηλιούπολη, Βουλιαγμένης 387, ΔΟΥ Ηλιούπολης και Βουλιαγμένης και Εθνάρχου Μακαρίου, κατάστημα ηλεκτρονικών Κωτσόβολος.

Τέλος, άγνωστοι προσέγγισαν στις 03.00 τα ξημερώματα, το κτίριο της αντιπροσωπίας αυτοκινήτων Χανιαδάκης στην συμβολή της Ιεράς Οδού με την Αγίας ‘Αννης και τοποθέτησαν στο προαύλιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, κάτω από αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα, από την έκρηξη και πυρκαγιά να προκληθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, φθορές σε τέσσερα οχήματα συνολικά.

Από την Ασφάλεια Αττικής διενεργείται προανάκριση για τα περιστατικά και αναζητούνται οι δράστες.