Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

BARILLA HELLAS : Προχωρά δυναμικά με προσήλωση, σταθερότητα και τόλμη

Στην ανάπτυξη ποιοτικών αλλά και καινοτόμων προϊόντων, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas, Γιώργος Σπηλιόπουλος, εκτιμώντας   πως αυτά επισφραγίζουν την μακροχρόνια και ειλικρινή σχέση με τους   καταναλωτές, δίνοντας την δυνατότητα να ανταποκριθεί   στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο.«Η συνέπεια και η συνέχεια που χαρακτηρίζει την επενδυτική μας παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια, υπογραμμίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη συνεισφορά προστιθέμενης αξίας στην Ελληνική οικονομία», είπε την Τρίτη 9 Ιουλίου, ο κ. Σπηλιόπουλος στη συνέντευξη τύπου, λέγοντας πως «Για μας, η ανάπτυξη αποτελεί αποτέλεσμα της εργασίας μας και αντλεί έμπνευση από την επιθυμία μας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Προχωράμε με προσήλωση, σταθερότητα και τόλμη»

Το εργοστάσιο της Barilla στον Βόλο, παράγει 50.000 τόνους

Μιλώντας για το εργοστάσιο της Barilla στον Βόλο, το μόνο εργοστάσιο της εταιρίας   στην Ευρώπη, που βρίσκεται εκτός Ιταλίας, ο επικεφαλής στην Ελλάδα   που από το 2010 έχει την ευθύνη για 19 χώρες, διευκρίνισε πως παράγει 50.000 τόνους έτοιμου προϊόντος, εκ των οποίων 21.820 τόνοι εξάγονται στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Κίνα και η Σουηδία, ενώ με τις μάρκες ζυμαρικών Misko και Barilla ελέγχει μερίδιο 38%-42% σε όγκο και 40%-45% σε αξία στην εσωτερική αγορά. Συνεχίζοντας ο κ. Σπηλιόπουλος εξήγησε ότι στον δυτικό κόσμο η κατανάλωση ζυμαρικών παραμένει στάσιμη, καταγράφοντας οριακή ανάπτυξη, ενώ η   όποια αύξηση να αναμένεται να προέλθει κυρίως από την Ασία, όπου τα προηγούμενα χρόνια οι πωλήσεις ζυμαρικών αυξήθηκαν πάνω από 8%. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα παγκοσμίως στην κατανάλωση ζυμαρικών, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ζυμαρικών (I.P.O.) καταναλώνοντας 11,1 κιλά και στη δεύτερη θέση Πανευρωπαικά μετά τους Ιταλούς, οι οποίοι   καταναλώνουν ετησίως πάνω από 1,4 εκατ. τόνους ή 23,5 κιλά κατά κεφαλήν, και σύμφωνα   με το globenewswire, η παγκόσμια αγορά αναμένεται να φτάσει τα 16 δισ. δολάρια έως το 2024, από 13 δισ. δολάρια το 2018 μετά από μια μέση ανάπτυξη 4,8% την περίοδο 2011-2018.

Πρόκειται να επενδύσει εφέτος 4 εκατ. ευρώ, στην τεχνολογία 

Βέβαια, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Ανατολικής Ευρώπης   και διευθύνοντα   σύμβουλο της Barilla Hellas, ανάπτυξη, ακόμη και στον Δυτικό κόσμο, μπορεί να υπάρξει αν το προιόν πάψει να κατηγορείται, καθώς είχε στοχοποιηθεί από τις δίαιτες τα προηγούμενα χρόνια, με τις νέες σειρές ζυμαρικών, από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής, που διαθέτει η εταιρία. Η Barilla Hellas λοιπόν πρόκειται να επενδύσει εφέτος 4 εκατ. ευρώ, στην τεχνολογία που ονομάζεται shelf ready package, που σύμφωνα με έρευνες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων κατά 3-5% και σε πολλαπλάσια μείωση του κόστους για τον παραγωγό και τον λιανέμπορο, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς   εκτιμήθηκε η τεχνολογία αυτή, στα 63,4 δισ. δολάρια το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 81,4 δολάρια έως το 2023, σύμφωνα με τη mordor intelligence. Παράλληλα, ο κ. Σπηλιόπουλος αποκάλυψε το ενδεχόμενο για την επέκταση με διπλασιασμό της παραγωγής του εργοστασίου της εταιρίας στον Βόλο, στο οποίο η Barilla Hellas   έχει επενδύσει την περίοδο 2015-2018 περί τα 8,4 εκατ. ευρώ.

Λανσαρίσματα νέων καινοτόμων προϊόντων όπως η Χρυσή Σειρά Misko

Επίσης, η ισχυρή   παρουσία στην Ελλάδα   συνδέεται και με τα λανσαρίσματα νέων καινοτόμων προϊόντων όπως η Χρυσή Σειρά Misko από μονοποικιλιακό σιτάρι, μοναδική παγκόσμια καινοτομία, και τα Barilla Legumes, ζυμαρικά από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής. Επιπλέον, θετικές διαγράφονται και οι προοπτικές για τα προϊόντα bakery, που εμπορεύεται η Barilla Hellas, με τη σειρά Gran Cereale και τη σειρά Wasa. Να σημειωθεί πως η Barilla Hellas συνέχισε την σταθερά ανοδική πορεία της και το 2018, με αύξηση του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και ανήλθε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα επίπεδα του 45%.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών πλησίασε τα 160 εκ. ευρώ

Τα λειτουργικά έξοδα της Εταιρείας κατέγραψαν αύξηση και ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το 2017. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) παρουσίασαν κάμψη και ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στο επίπεδο των 4,4 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ την 31/12/2017. Σε ότι αφορά τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών πλησίασε τα 160 εκ. ευρώ από 140 εκ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 14%.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα