Ανακοίνωση εξέδωσε η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να διαψεύσει τις αποκαλύψεις ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού που ήθελαν τον Τζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου να έχει αναθέσει σε εταιρεία να σχολιάζει αρνητικά παίκτες και προπονητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καταλανικός σύλλογος επιβεβαιώνει τη συνεργασία του με την εταιρεία «I3 Ventures», ωστόσο, επισημαίνει ότι αυτή είχε να κάνει αποκλειστικά με την παρακολούθηση αναρτήσεων στα social media που αφορούν στην ομάδα.

Επίσης, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι αν αποδειχθεί ότι η εταιρεία είχε σχέση με τους επίμαχους λογαριασμούς, η Μπαρτσελόνα θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της.

Τέλος, οι «μπλαουγκράνα» ζητούν επανόρθωση από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser» που έκανε την επίμαχη αποκάλυψη.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Με αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα (17/02) για την πρόσληψη μιας εταιρείας που διαμορφώνει καταστάσεις άποψης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να βλάψει την εικόνα τρίτων με έμμεση ή άμεση σχέση με τον Σύλλογο, η Μπαρτσελόνα:

1) Διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση και, ακόμα περισσότερο, την πρόσληψη υπηρεσιών που σχετίζονται με σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που έχουν μεταδώσει αρνητικά μηνύματα ή απαξίωσης σε σχέση με οποιοδήποτε άτομο, εταιρεία ή οργάνωση που έχει ή είχε σχέση με τον Σύλλογο.

2) Η Ι3 Ventures, συνεργάτιδα του Συλλόγου, δεν έχει καμία σχέση με αυτούς τους λογαριασμούς και, αν αποδεικνύονταν οποιοδήποτε είδους σχέσης, ο Σύλλογος θα έλυνε άμεσα την συνεργασία και θα ασκούσε τις απαραίτητες νομικές κινήσεις για την προάσπιση των συμφερόντων του.

3) Συν τοις άλλοις, η Μπαρτσελόνα επιβεβαιώνει ότι έχει προσλάβει υπηρεσίες παρακολούθησης σελίδων κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να έχει γνώση, τόσο των θετικών μηνυμάτων όσο και των αρνητικών, τα οποία αφορούν τον Σύλλογο.

4) Με την πρόσληψη αυτών των υπηρεσιών, ο Σύλλογος φροντίζει για την προστασία και την διατήρηση της φήμης του, όπως και των ανθρώπων που είναι συνδεδεμένοι με τον Σύλλογο (χορηγοί, παίκτες, παράγοντες, μέλη, φίλαθλοι συνδέσμων…), αφού η προστασία αυτής της φήμης είναι ένα πρωταρχικό στοιχείο και ένα αναπόφευκτο καθήκον για όσους δουλεύουν για τον Σύλλογο.

5) Ο Σύλλογος απαιτεί την άμεση διόρθωση των πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν και επιφυλάσσεται με το δικαίωμα να ασκήσεις τις απαραίτητες νομικές κινήσεις εναντίον όποιου εξακολουθεί να εμπλέκει τον Σύλλογο σε τέτοιου είδους πρακτικών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρεία, που εδρεύει στην Αργεντινή, υποστηρίζοντας ότι “είναι εντελώς αναληθές ότι η εταιρεία μας είχε τέτοιου είδους συνεργασία με την Μπαρτσελόνα”, αναφέροντας μάλιστα διάφορους λογαριασμούς που είχαν δυσφημιστικά μηνύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τους συγκεκριμένους.