Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Mag» και τους δημοσιογράφους Α. Παπαδόπουλο και Θ. Φουσκίδη παραχώρησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι στον κορωνοϊό, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για τις ευρωπαϊκές οικονομίες δείχνουν ακριβώς ότι η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει πειστικά και με γενναιότητα.

«Η απάντησή μας πρέπει να είναι γρήγορη, αποφασιστική και ευέλικτη», ανέφερε σχετικά.

Σημείωσε, όμως, ότι, ως φάνηκε και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, αυτή τη στιγμή επικρατεί στασιμότητα, καθώς δεν υπάρχει ακόμη σύγκλιση ανάμεσα στο Βορρά και τον Νότο.

Δεν έχει βρεθεί ακόμη ο νομικός τρόπος για το πώς θα καταβληθούν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις, με ποια μορφή και από ποιους πόρους, αλλά και για τα θέματα που αφορούν τις αεροπορικές μεταφορές (υγειονομικά πρωτόκολλα, αποζημιώσεις επιβατών).

Βέβαιο είναι, όμως, ότι ως τις 15 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα δέχεται επισκέπτες από τρίτες χώρες, καθώς αναμένεται η Κομισιόν να παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων με αυτές με απόφασή της, ανέφερε.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι δυσκολίες για τη χώρα μας είναι περισσότερες, λόγω της μεγάλης εξάρτησης της οικονομίας μας από τον τουρισμό.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή το στοίχημα για την Ελλάδα είναι να πετύχει ύφεση μικρότερη για το 2020 και ανάπτυξη μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η Επιτροπή για το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ