Σπουδαίες εξελίξεις προέκυψαν από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (21 Μαΐου). Αυτό αφορούσε το φινάλε της εν εξελίξει σεζόν και την επόμενη μέρα της λίγκας. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΟΚ να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος βρισκόταν +2 νίκες από την ΑΕΚ και +5 νίκες από το Περιστέρι.

Οι ομάδες της Basket League ψήφισαν ομόφωνα υπέρ αυτής της πρότασης και οι «πράσινοι» θα κατακτήσουν τον τίτλο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να μην υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία ή δύο ομάδες από την Α2 θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Το διοικητικό συμβούλιο έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι, για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της επομένης σεζόν. Κάθε ομάδα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική, όπως επίσης 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.

Παράλληλα, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι στα 800.000 ευρώ, με την ευελιξία να μετατραπεί αυτό το ποσό μέχρι και σε 600.000 ευρώ. 

Τέλος, έγινε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου.