ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Με εντολή Μπάιντεν η αρχή των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρότεινε πριν από λίγο προϋπολογισμό 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος θα οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στα υψηλότερα επίπεδα δαπανών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ τα ελλείμματα θα ανέλθουν πάνω από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά την επόμενη δεκαετία.

Έγγραφα των οποίων έλαβαν γνώση οι New York Times, δείχνουν ότι το πρώτο αίτημα του κ. Μπάιντεν ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δαπανήσει 6 τρισεκατομμύρια δολάρια για το 2022 και οι συνολικές δαπάνες να αυξηθούν στα 8,2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2031. Το φιλόδοξο σχέδιο του Μπάιντεν για την ανάπτυξη της οικονομίας οδηγείται από την αναβάθμιση των υποδομών και την ουσιαστική επέκταση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης, που περιλαμβάνεται στο προεκλογικό του πρόγραμμα εργασίας και στο σχέδιο για τις αμερικανικές οικογένειες, μαζί με άλλες προγραμματισμένες αυξήσεις στις δαπάνες.

Η πρόταση δείχνει ότι ο Μπάιντεν προτίθεται να βοηθήσει περισσότερους Αμερικανούς να αποκτήσουν τις ανέσεις της μεσαίας τάξης και να αναβιώσει τη βιομηχανία των ΗΠΑ ώστε να ανταγωνιστεί καλύτερα παγκοσμίως εν μέσω μιας οικονομίας που η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα κυριαρχείται από έναν αγώνα για τη μείωση εκπομπών ενέργειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

O στόχος του κ. Μπάιντεν να χρηματοδοτήσει το σχέδιό του αυξάνοντας τους φόρους σε εταιρείες και υψηλόμισθους εργαζόμενους θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς, περιορίζοντας τα δημοσιονομικά ελλείμματα περίπου το 2030. Οι αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν δήλωσαν ότι τα σχέδια για τις θέσεις εργασίας και τις οικογένειες θα αντισταθμιστούν πλήρως από τις αυξήσεις φόρων κατά τη διάρκεια των 15 ετών, τις οποίες υποστηρίζει το αίτημα του προϋπολογισμού.