Μπελούτσι η Ελληνίδα! | irodeio

Κι εκεί που φτάνεις στο σημείο να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τον μεγάλο κίνδυνο να ξεχάσεις μία για πάντα τι σημαίνει Ελλάδα, έρχεται μπροστά στα μάτια σου μία εκδήλωση που σε (από) καθηλώνει.

Καταρχάς ως Έλληνα, διότι δε γίνεται σε αυτή τη ζωή να εκτιμούν τόσο πολύ οι πάντες αυτή τη χώρα, εκτός από εμάς.

Στη χτεσινή (21/09) πρεμιέρα της παράστασης : «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» στο Ηρώδειο, η Μόνικα Μπελούτσι έκανε τους ιερούς βράχους να λυγίσουν.

Ως Κάλλας, ως Μπελούτσι, μα πιο πολύ ως μαγεμένος άνθρωπος η ίδια, επειδή ήταν εδώ, μαζί μας…

Η Μπελούτσι συνεπήρε το κοινό με την αισθαντική της φωνή, συνδυάζοντας καταπληκτικά τη θλίψη της μεγάλης ντίβας, με την αναδρομή στο παρελθόν, μέσα από το χρώμα και τον τονισμό στις προτάσεις που μετέφερε από τα γράμματα της Κάλλας.

Ήταν τέτοια η ικανότητα της Ιταλίδας σούπερ σταρ, ώστε κατάφερνε την ίδια ώρα, την αναπαράσταση ενός επιτυχημένου ανθρώπου, ο οποίος ένιωθε παρόλα αυτά ότι σβήνει και από την άλλη περιέγραφε έμμεσα την ιστορία των μεγάλων προσωπικοτήτων που αποτέλεσαν τον παγκόσμιο κύκλο του.  

Από το χρώμα που έβαζε σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες απαντούσαν σε κάτι που ο αποστολέας της Κάλλας της είχε θέσει προηγουμένως. 

Η Μπελούτσι έδειξε από την πρώτη στιγμή η ίδια μαγεμένη για το χώρο που βρισκόταν και στο φινάλε δεν ήθελε να φύγει.

Δεν είναι τυχαίο πως έκανε η πρεμιέρα αυτής της παράστασης έγινε το 2019 στο Παρίσι και συνεχίστηκε sold out, όπου και αν ανέβηκε.

Κι όλα αυτά ενώ εμφανίζεται μόνη, χωρίς άλλους ηθοποιούς. Αυτή, μαζί με τη μουσική που συνοδεύει τα συναισθήματα, τα οποία γεννά ο τρόπος που διαβάζει- αφηγείται.

Σε άπταιστα γαλλικά από την Μπελούτσι, η μαγεία επίσης είναι ότι δεν απευθύνεται σε όλους.

Μόνο σε εκείνους που γνωρίζουν, όχι απλά τη σχέση της Κάλλας με τον Ωνάση αλλά, έχουν διαβάσει κιόλας γι’ αυτή.

Δεν μπαίνει στον κόπο η παράσταση να στηριχθεί σε λεπτομέρειες.

Για να αντιληφθείς τη σημασία μίας πρότασης, από γράμμα που έστειλε στον Ωνάση και διαβάζει με τέτοια θέρμη η Μπελούτσι, πρέπει να γνωρίζεις την ιστορία, από μόνη της.

Δέος…