Την επιβολή lockdown για ένα μήνα εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Τετάρτης, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του και μετά από σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Από τη γαλλική προεδρία δεν έγινε γνωστό ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο του διαγγέλματος του Μακρόν.

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον περασμένο Απρίλιο

Σήμερα οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν 523 νέοι θανάτοι από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες. Αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό μετά τις 22 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο σημερινός απολογισμός των θανάτων περιλαμβάνει τους 288 θανάτους στα νοσοκομεία, οι οποίοι ανακοινώνονται σε ημερήσια βάση, καθώς και 235 θανάτους σε οίκους ευγηρίας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Σχεδόν 18.000 ασθενείς νοσηλεύονται απόψε και σχεδόν 3.000 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης 33.417 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες από 26.711 χθες, Δευτέρα και ένα ρεκόρ 52.010 κρουσμάτων την Κυριακή.

Συγκριτικά με την περασμένη Τρίτη, όταν η Γαλλία ανακοίνωσε 20.468 νέα κρούσματα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κατέγραψε αύξηση μεγαλύτερη του 60%.

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, περισσότεροι από 1.000 ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο με κορονοϊό, μετά τους 1.307 χθες, Δευτέρα και 148 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, συγκριτικά με 186 τη Γαλλία.