Ο «Μεγάλος Αδερφός» φρόντισε να ενημερώσει τους ένοικους του σπιτιού του στο ριάλιτι Big Brother για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στο σπίτι.

Συγκεκριμένα ο Big Brother τους ανέφερε: 

«Ο Big Brother θέλει να σας ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό. Στις 29 Αυγούστου, την ημέρα που μπήκατε στο σπίτι, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ήταν λιγότερα από 10.000 ενώ είχαμε 260 θανάτους. Σήμερα τα κρούσματα έχουν φτάσει 27.334. Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη έχουμε 865 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει διπλασιαστεί. Δηλαδή έχουμε πάνω από 520 θανάτους. Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση σε όλη την χώρα. Σε τοπικό lockdown έχει τεθεί η Καστοριά κι η Κοζάνη και σε συναγερμό βρίσκονται Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Γιάννενα. Ο Big Brother έχει επικοινωνήσει με τις οικογένειές σας κι είναι όλοι καλά».

Η ανησυχία των παικτών για τις οικογένειές τους έφερε συγκινητικές αντιδράσεις, με τους παίκτες να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο δωμάτιο επικοινωνίας.