«Το έκανα για να διαχειριστώ τα άγχη μου» αποκαλύπτει ο Μπιλ Κλίντον για ένα από τα μεγαλύτερα ροζ σκάνδαλα της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας, τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τον περιβόητο λεκέ στο μπλε φουστάνι, δηλώνει ακόμα και σήμερα στεναχωρημένος για το γεγονός ότι αυτή η ανάρμοστη σχέση ανάμεσα σε έναν ηγέτη και ια μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο στιγμάτισε τη ζωή όλων τους και παραδέχεται ότι το πιο δύσκολο όλων ήταν να πει την αλήθεια στην μονάκριβη κόρη του Τσέλσι.

Οι αποκαλύψεις που άργησαν 23 ολόκληρα χρόνια είναι η αλήθεια, έγιναν σε ένα από τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ «Hillary» που αφορά όπως λέει και ο τίτλος του την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Στο επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στην παράνομη σχέση του Κλίντον το 1995-1996 με την Λεβίνσκι, τόσο ο ίδιος όσο και η Χίλαρι μιλούν για την ιδιαίτερα δύσκολη και τραυματική περίοδο που πέρασε η σχέση τους, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου το 1998, που οδήγησε και στην παραπομπή του τότε προέδρου.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ο Κλίντον ισχυρίζεται στο ντοκιμαντέρ ότι η σχέση του με τη Λεβίνσκι ήταν ένα από τα πράγματα που έκανε για να διαχειριστεί το άγχος του. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, την εποχή που γνώρισε την νεαρή εκπαιδευόμενη η πίεση του προεδρικού αξιώματος τον είχε κάνει να αισθάνεται σαν πυγμάχος μετά από 30 γύρους. Η παρουσία της νεαρής κοπέλας που τον θαύμαζε ήταν «κάτι που θα μπορούσε να τον κάνει να ξεχαστεί για λίγο».

Στο ντοκιμαντέρ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά συγγνώμη από τη Λεβίνσκι, λέγοντας ότι αισθάνεται φρικτά που η ζωή της σημαδεύτηκε από τη σχέση τους, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει άδικο. Ωστόσο επισημαίνει ότι, όταν βλέπει κάποιος ότι τα πράγματα δεν επιστρέφουν στο φυσιολογικό με τα χρόνια, «πρέπει να αποφασίσει αυτός πώς ορίζει το φυσιολογικό», υποδηλώνοντας ότι η πρώην ερωμένη του πρέπει να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η σειρά ντοκιμαντέρ αποτελείται από τέσσερα μέρη και παρέχει μια άκρως αποκαλυπτική ματιά σε άγνωστες πτυχές της ζωής της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, από τα φοιτητικά της χρόνια μέχρι την εκλογική αναμέτρησή της με τον Τραμπ το 2016, κατά την οποία ηττήθηκε.

Μεταξύ άλλων, ο Μπιλ Κλιντον περιγράφει στο «Hillary» πώς αποκάλυψε την αλήθεια για την ανάρμοστη σχέση του με τη νεαρή γυναίκα στη σύζυγό του, αλλά και στην κόρη του Τσέλσι. Όπως εξηγεί, το να παραδεχτεί την αλήθεια μπροστά στην 18χρονη κόρη του Τσέλσι ήταν ακόμα πιο δύσκολο από το να μιλήσει στην Χίλαρι, και χαρακτηρίζει την εμπειρία φρικτή. Ερωτηθείς γιατί επέλεξε να ρισκάρει την οικογένεια, τον γάμο του και το αξίωμά του έχοντας σεξουαλικές επαφές με την Λεβίνσκι, απάντησε ότι δεν σκεφτόταν τίποτε από όλα αυτά όταν έκανε ό,τι έκανε. Οι πιέσεις εξάλλου της ζωής στον Λευκό Οίκο τον έκαναν να αποζητά μια διέξοδο για το άγχος του.

«Αισθάνεσαι να παραπαίεις, σαν να συμμετέχεις σε αγώνα (μποξ) για 15 γύρους και να έχει πάει στους 30. Ξαφνικά εμφανίζεται κάτι που μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς για λίγο και μετά συμβαίνει αυτό… Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στη ζωή τους πιέσεις και απογοητεύσεις, φόβους κ.λπ», αναφέρει μπροστά στην κάμερα ο Μπιλ Κλίντον, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχουν αλλάξει πολλά ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται το άγχος του τα τελευταία 20 χρόνια.