Μπλόκα: Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι σε διόδια, αεροδρόμια και λιμάνια (vid)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου οι αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι στα μπλόκα της αστυνομίας σε διόδια, αεροδρόμια και λιμάνια για τους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος και ο διευθυντής της εταιρείας ναύλωσης και πωλήσεων αεροσκαφών και ελικοπτέρων, Ντούλης Καραφίλ για τις μετακινήσεις των πολιτών ενόψει Πάσχα και τους ελέγχους στα σημεία εισόδου και εξόδου.

Όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος η μαζική έξοδος των πολιτών δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ ο αριθμός εκείνων στους οποίους γίνεται υποχρεωτική επιστροφή ανέρχεται σε 300 κατά μέσο όρο.

Είπε επίσης ότι οι έλεγχοι θα μειωθούν λόγω των ημερών του Πάσχα, ενώ δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι στις 15 Μαΐου ο κόσμος θα σταματήσει να βλέπει την αστυνομία να τον ελέγχει.

Εκτός από τα διόδια, έλεγχοι γίνονται και στα πορθμεία και τα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τον κ. Καραφίλ, σε ελικόπτερα και αεροπλάνα ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί αναφορικά με το δικαίωμα μετακίνησης. Επιτρέπεται μόνο η υποχρεωτική μετακίνηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.