Blue Air : Προσθέτει απευθείας πτήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας

Του Γιάννη Χαλκιαδάκη…

Στις δεκάδες εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας, εστίασε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Blue Air, Krassimir Tanev,  καθώς  γίνεται μία  από τις  μεγαλύτερες αερομεταφορείς σε αυτή την αγορά υψηλής ζήτησης κατά τη Θερινή Περίοδο 2021

Ειδικότερα, η Blue Air πραγματοποιεί 17 απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας, καθώς  συνδέει    Βουκουρέστι – Αθήνα με  7 πτήσεις / εβδομαδιαίως,  Μπακάου – Αθήνα με  2 πτήσεις / εβδομαδιαίως,  Βουκουρέστι – Ηράκλειο με  2 πτήσεις / εβδομαδιαίως,  Βουκουρέστι – Ρόδος με  2 πτήσεις / εβδομαδιαίως,  Βουκουρέστι – Μύκονος με  2 πτήσεις / εβδομαδιαίως και  Βουκουρέστι – Ζάκυνθος με  2 πτήσεις / εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, η Blue Air συνδέει την Ελλάδα με όλες τις περιοχές της Ρουμανίας με 5 συνδέσεις μεταξύ της Αθήνας και 5 βασικών ρουμανικών πόλεων, μέσω του Βουκουρεστίου / αεροδρομίου Otopeni: Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Suceava, Timisoara.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το άνοιγμα του ελληνικού δικτύου μας φέτος, καθώς πρόκειται για μια αγορά με μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ.  Tanev.

Για να προσθέσει : «Ξεκινώντας από τη Θερινή Περίοδο 2021, η Blue Air δεν εγκαινίασε μόνο την πρώτη απευθείας σύνδεσή της στην Ελλάδα, αλλά γίνεται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία μεταξύ των δύο αγορών προς όφελος των πελατών μας, που μπορούν τώρα να απολαύσουν περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές σε προσιτές τιμές από 19,99 ευρώ».

Παίρνοντας τον λόγο, η  διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, επισήμανε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας, τη Blue Air, να δραστηριοποιείται  δυναμικά στην αγορά της Αθήνας αυτό το καλοκαίρι, με ένα ενισχυμένο δίκτυο από / προς την Αθήνα, προσφέροντας έτσι ένα ευρύ φάσμα επιλογών στους ταξιδιώτες.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε απόλυτα να είμαστε δίπλα στον αεροπορικό συνεργάτη μας και να υποστηρίζουμε ουσιαστικά τις επιτυχημένες δραστηριότητες της Blue Air στην αγορά μας»

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της στρατηγικής τοποθέτησής της ως πρώτης επιλογής εξαιρετικά χαμηλού κόστους των Ρουμάνων, η Blue Air επικεντρώνεται στην επέκταση του δικτύου της και στην παροχή πολύ εξυπηρετικών συνδέσεων με σημαντικούς προορισμούς, τόσο για το ταξίδι αναψυχής, όσο και για την επαγγελματική μετακίνηση στις πιο προσιτές τιμές.

Ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία των 16 χρόνων της απευθείας καθημερινής σύνδεσης με την Αθήνα και δύο εβδομαδιαίες συνδέσεις με το Μπακάου, ενώ σημαντικό μέρος της χωρητικότητάς της αναπτύσσεται αυτό το καλοκαίρι στο ταξίδι αναψυχής από το Βουκουρέστι στην Ελλάδα, εισάγοντας πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα σε τέσσερα ελληνικά νησιά που είναι τα πλέον αγαπημένα των παραθεριστών.

Σημειώνεται πως η Blue Air, αναφορικά με τον αριθμό των επιβατών που έχει μεταφέρει, είναι η μεγαλύτερη ρουμανική αεροπορική εταιρεία στην κατηγορία Ultra-Low-Cost (ULC), επικεντρωμένη στις ανάγκες των επιβατών.

Με μια ομάδα περισσότερων από 1.000 ενθουσιωδών εργαζόμενων, η εταιρία έχει ένα άψογο ιστορικό ασφαλείας, πετώντας  με αεροσκάφη Boeing 737 και, κατά τη διάρκεια των 16 ετών λειτουργίας της,  έχει μεταφέρει περισσότερους από 32 εκατ. επιβάτες, έχοντας πραγματοποιήσει πτήσεις άνω των 340 εκατ. χιλιομέτρων.

Η  Blue Air, διαθέτει την πιστοποίηση IATA Operational Safety Audit (IOSA) για τα εξαιρετικά πρότυπα επιχειρησιακής λειτουργίας της και είναι πλήρες μέλος της IATA (International Air Transport Association).