Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

BMW : Με νέα ανανεωμένα μοντέλα

Την εμφάνιση και την προϊοντική ποικιλία της στις υπάρχουσες σειρές ανανεώνει η BMW , με πλήθος νέων χαρακτηριστικών που λανσάρονται το φθινόπωρο του 2017, παράλληλα με το ξεκίνημα της μεγαλύτερης επέλασης μοντέλων στην ιστορία της μάρκας.

Από το φετινό Νοέμβριο λοιπόν , θα διατίθενται η νέα BMW M550d xDrive Touring , με κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,7 – 6,4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 176 – 168 g/km και η νέα BMW 640d xDrive Gran Turismo, με κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,2 – 5,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 163 – 153 g/km , ενώ από το Δεκέμβριο του 2017, δύο νέες εκδόσεις βενζινοκινητήρων θα προσφέρονται για τη νέα BMW X3. Επιπλέον, στη γκάμα ειδικού εξοπλισμού για   αυτό το μοντέλο , προστίθεται αποκλειστικές προτάσεις Individual για το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Παράλληλα, η BMW X1 xDrive20d , με κατανάλωση μικτού κύκλου: 4.8 – 4.7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 127 – 123 g/km, μελλοντικά θα διατίθεται στάνταρ με 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Επιπλέον, από τον επόμενο μήνα , η γκάμα προαιρετικών ζαντών αλουμινίου για το συμπαγές SAV διευρύνεται με πέντε νέες εκδόσεις. Πέρα από το λανσάρισμα του Microsoft Office 365 με Skype for Business   , η αναβάθμιση του BMW Connected+ με νέες, εξατομικευμένες, ψηφιακές υπηρεσίες μετακίνησης θα σηματοδοτήσουν την περαιτέρω εξέλιξη στον τομέα της ευφυούς δικτύωσης. Ξεκινώντας από το φθινόπωρο του 2017, αυξάνεται ο αριθμός των πόλεων όπου θα λειτουργεί η ψηφιακή υπηρεσία αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information.

Στο μεταξύ, από το Νοέμβριο του 2017, ο στόλος των εξαιρετικά σπορ αυτοκινήτων της εταιρίας , θα πλαισιωθεί από ένα πανίσχυρο και απίστευτα αποδοτικό μοντέλο της νέας BMW M550d xDrive Touring , η οποία θα διαθέτει τον παγκοσμίως ισχυρότερο, εξακύλινδρο κινητήρα diesel. Η τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo του εν σειρά εξακύλινδρου κινητήρα των 3.0 L χρησιμοποιεί υπερπλήρωση πολλαπλών σταδίων με τέσσερις υπερσυμπιεστές και άμεσο ψεκασμό Common Rail που λειτουργεί με μέγιστη πίεση πάνω από 2.500 bar. Η μέγιστη ισχύς των 294 kW/400 hp και η μέγιστη ροπή των 760 Nm μεταξύ 2.000 και 3.000 rpm εξασφαλίζουν άμεση απόκριση και συνεχή παραγωγή ισχύος σε όλο το εύρος στροφών.

Το δυνατό αυτό μοντέλο , μεταφέρει την πλούσια ισχύ του κινητήρα στην άσφαλτο, μέσω ενός σπορ κιβωτίου 8 σχέσεων και μιας ευφυούς τεχνολογίας τετρακίνησης με έμφαση στην πίσω κίνηση και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,6 δεύτερα. Ο σπορ πετρελαιοκινητήρας δεν πείθει μόνο με την ταχεία απόκριση αλλά και με την εντυπωσιακή οικονομία. Η κατανάλωση μικτού κύκλου της νέας BMW M550d xDrive Touring κυμαίνεται μεταξύ 6,7 και 6,4 lit / 100 km με εκπομπές CO2 από 176 έως 168 g / km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με την επιλεγμένη διάσταση ελαστικού).

Ταυτοχρόνως , η γκάμα στάνταρ εξοπλισμού για το δυνατό αυτό όχημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σπορ ανάρτηση M, Integral Active Steering και στοιχεία εξωτερικού και εσωτερικού ειδικά για αυτό το μοντέλο. Επιπλέον, ζάντες αλουμινίου Μ 19-ιντσών με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω και σπορ σύστημα φρένων Μ υπογραμμίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου της BMW M Performance.

Μην λησμονούμε πως από τον άλλο μήνα , η γκάμα της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo θα επεκταθεί με την έναρξη παραγωγής μιας δεύτερης έκδοσης κινητήρα diesel. Η νέα BMW 640d xDrive Gran Turismo συνδυάζει σπορ επιδόσεις και κορυφαία οδηγική άνεση με υψηλή απόδοση. Ο 3-λιτρος straight six κινητήρας BMW TwinPower Turbo χρησιμοποιεί υπερπλήρωση πολλαπλών σταδίων με μεταβλητή γεωμετρία στους υπερσυμπιεστές χαμηλής και υψηλής πίεσης καθώς και άμεσο ψεκασμό Common Rail. Αποδίδει 235 kW/320 hp και μέγιστη ροπή 680 Nm.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive, ο ισχυρός κινητήρας diesel επιτρέπει στη νέα BMW 640d xDrive Gran Turismo να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,3 δεύτερα. Η κατανάλωση μικτού κύκλου κυμαίνεται μεταξύ 6,2 και 5,8 lit / 100 km, με αντίστοιχα επίπεδα εκπομπών CO2, 163 – 153 g / km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με την επιλεγμένη διάσταση ελαστικού).

 Επί πλέον , το Δεκέμβριο του 2017, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμα της νέας BMW X3, δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες θα προστεθούν στη γκάμα του μοντέλου. Εκτός από την τεχνολογία BMW TwinPower Turbo με υπερσυμπιεστή Twin Scroll, High Precision Injection, πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων Valvetronic και μεταβλητό έλεγχο εκκεντροφόρων Double Vanos, και οι δύο 2-λιτροι κινητήρες θα μοιράζονται μία σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους και νέο περίβλημα για βέλτιστη ηχομόνωση και διαδικασία προθέρμανσης. Διατίθενται στάνταρ σε συνδυασμό με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic και ευφυή τεχνολογία τετρακίνησης BMW xDrive.

Να σημειωθεί ότι ο κινητήρας της νέας BMW X3 xDrive20i αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW/184 hp και μέγιστη ροπή 290 Nm. Τα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αντανακλώνται στην επιτάχυνση από 0 – 100 km/h σε 8,3 δεύτερα, σε μία εξαιρετικά οικονομική μέση κατανάλωση μεταξύ 7,3 – 7,1 lit / 100 km και στις εκπομπές CO2 από 168 – 163 g / km. Ο δεύτερος βενζινοκινητήρας αποδίδει 185 kW/252 hp και ροπή 350 Nm, προσφέροντας στην X3 xDrive30i επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,3 δευτ. Η κατανάλωση μικτού κύκλου κυμαίνεται μεταξύ 7,3 και 7,2 lit / 100 km, με εκπομπές CO2 από 168 έως 164 g / km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με την επιλεγμένη διάσταση ελαστικού).

Η έξτρα δόση πολυτέλειας και αποκλειστικότητας που προστίθεται στη νέα   X3 αντανακλάται και στην εκτενή γκάμα προϊόντων με την υπογραφή της BMW Individual. Η εξωτερική απόχρωση της   Individual Sun Stone metallic αναδεικνύει τις έντονα ανάγλυφες επιφάνειες του SAV με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Στο προηγμένο εσωτερικό ξεχωρίζει η ποιοτική δερμάτινη ταπετσαρία Merino της BMW Individual σε χρωματικούς συνδυασμούς Fiona Red/Black, Ivory White και Tartufo, τα κατώφλια θυρών με λογότυπο BMW Individual και οι διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού BMW Individual σε φινίρισμα black piano gloss.

 Ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2017, ο τετρακύλινδρος 140 kW/190 hp της BMW X1 xDrive20d θα διατίθεται στάνταρ σε συνδυασμό με κιβώτιο Steptronic 8-σχέσεων, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h, σε 7,9 δευτ. Η μέση κατανάλωση της X1 xDrive20d κυμαίνεται μεταξύ 4,8 και 4,7 lit / 100 km και οι εκπομπές CO2, μεταξύ 127 και 123 g / km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με την επιλεγμένη διάσταση ελαστικού).

Επιπλέον, θα αναβαθμιστεί η γκάμα ζαντών αλουμινίου που διατίθενται προαιρετικά για τη BMW X1. Προστίθενται πέντε νέες εκδόσεις, από ζάντες 17-ιντσών με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη σχεδίαση τύπου τουρμπίνας μέχρι 19-άρες αλουμινίου M, με σχέδιο διπλών ακτίνων και διχρωμία.

Ειδικότερα, με την ενσωματωμένη λειτουργία Microsoft Office 365, η BMW γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει μία ασφαλή σύνδεση σε server για την ανταλλαγή και επεξεργασία e-mail, καταχωρήσεων ημερολογίου και στοιχείων επαφών. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την άμεση μεταφορά διευθύνσεων από τις καταχωρήσεις του ημερολογίου στο σύστημα πλοήγησης και την επιλογή αριθμών τηλεφώνου μέσω συνδεδεμένου κινητού τηλεφώνου.

Επιπλέον,   μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λύση Ενοποιημένων Επικοινωνιών (Unified Communication), Skype for Business της Microsoft μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτή η υπηρεσία είναι πλήρως ενσωματωμένη στο σύστημα ελέγχου iDrive. Προσεχείς τηλεδιασκέψεις αναγνωρίζονται αυτόματα. Για συμμετοχή, αρκεί η πίεση του controller. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το όνομα όσων συμμετέχουν στη συζήτηση μπορεί να εμφανίζεται στην Οθόνη Ελέγχου (Control Display). Η νέα υπηρεσία του BMW ConnectedDrive θα διατίθεται αρχικά σε Γερμανία, Μ. Βρετανία και Γαλλία. Περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν προς το τέλος του 2017.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα