Τα ανανεωμένα Mini 3d, Mini 5d και Mini Convertible, με τον κωδικό λανσαρίσματος «Big Love», παρουσίασαν διαδικτυακά, η νέα επικεφαλής της MINI για το BMW Group Hellas Δήμητρα Μπίκου, μαζί με τον product manager  Νίκο Καψή και συντονιστή  τον Corporate Communications Manager Κωνσταντίνο Διαμάντη.

Συγκεκριμένα,  αλλαγές έχουν γίνει  στα φτερά και   αφορούν το σχεδιαστικό μέρος, καθώς ξεχωρίζουν για τη μεγαλύτερη γρίλια στο εμπρός μέρος, που  περιβάλλεται από ένα μαύρο εξαγωνικό περίγραμμα, των φωτιστικών σωμάτων και το βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος,  κεντρικό και οριζόντιο τμήμα του προφυλακτήρα.

Παράλληλα,  τα χαμηλά  φώτα ομίχλης στον προφυλακτήρα,  έχουν αντικατασταθεί από αεραγωγούς, με στάνταρντ πλέον τα φώτα LED  και στα πλευρικά φλας, ενώ στο εσωτερικό των ανανεωμένων Mini, η σημαντικότερη αλλαγή,  αφορά την οθόνη των 5 ιντσών, που υποκαθιστά πλέον τον αναλογικό πίνακα οργάνων εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Όσον αφορά  τα μηχανικά σύνολα, κάτω από τα καπό των Mini, έχουμε  από 102 έως 231 ίππους και το ηλεκτρικό των 184 ίππων, με τη  βασική One, να  είναι διαθέσιμη στο 3θυρο και 5θυρο Mini, χρησιμοποιώντας έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου (1.499 κ.εκ.) με απόδοση 102 ίππων, ενώ το ίδιο μοτέρ στην έκδοση Cooper αποδίδει 136 ίππους.

Ταυτοχρόνως,  έχουμε και τον  2λιτρο (1.998 κ.εκ.), αλλά  και  τον 4κύλινδρο κινητήρα των εκδόσεων Cooper S, να  αποδίδει πλέον 178 ίππους ως Euro 6d, ενώ στην κορυφαία έκδοση John Cooper Works η ισχύς  φτάνει τους 231 ίππους, στις 3θυρες και convertible εκδόσεις, με την  ηλεκτρική έκδοση SE, να  εξακολουθεί να παίρνει κίνηση από ένα ηλεκτροκινητήρα  με απόδοση 184 ίππων.

Στο μεταξύ, 74.683 οχήματα Mini, παραδόθηκαν σε ισάριθμους πελάτες, το  πρώτο τρίμηνο του 2021. Παρά το περιορισμένο αποτύπωμα της μάρκας στην αγορά της Κίνας, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μία αύξηση 16,2% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Στην πραγματικότητα, η Mini, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της σε όλες τις περιοχές του κόσμου το πρώτο τρίμηνο του 2020, με το Countryman να αποδεικνύεται  ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των πελατών, σημειώνοντας άνοδο 36,0%.

Οι πωλήσεις του 3θυρου Mini,  αυξήθηκαν κατά 23,4%, ενώ περισσότερες κατά 19,1% εκδόσεις John Cooper Works πωλήθηκαν σε σχέση με πέρσι. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είχαν ποσοστό 15% στις συνολικές πωλήσεις Mini,  το πρώτο τρίμηνο – διπλάσιο από της προηγούμενης χρονιάς.