Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Ένα ακόμα ορόσημο, κατέκτησε το BMW Group,  έχοντας παραδώσει πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, ως πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης,

Ο Sebastian Mackensen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Αγοράς του BMW Group, παρέδωσε σήμερα τα κλειδιά μιας πολύ ξεχωριστής BMW 330e στο μελλοντικό ιδιοκτήτη της, στο BMW Welt.

«Μισό εκατομμύριο οχήματα είναι η καλύτερη απόδειξη: Με μία ευρεία γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων ικανοποιούμε άριστα τις ανάγκες των πελατών», είπε μεσοβδόμαδα, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Γερμανικής Αγοράς του Ομίλου  Sebastian Mackensen παραδίδοντας τα  κλειδιά μιας πολύ ξεχωριστής BMW 330e στο μελλοντικό ιδιοκτήτη της. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG  Oliver Zipse, δήλωσε πως «Και τώρα, επιταχύνουμε σημαντικά το ρυθμό: Στοχεύουμε να έχουμε ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους μέσα σε δύο χρόνια. Αυτή είναι η συμβολή μας στην αποτελεσματική προστασία του κλίματος»

Μάλιστα, την επόμενη χρονιά, η BMW X3 θα γίνει το πρώτο όχημα του Group που θα διατίθεται με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης: αποδοτικά diesel, βενζίνης, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Φυσικά, η μεγαλύτερη αγορά για το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iX3 είναι η Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται και για την παγκόσμια αγορά. Το BMW iX3 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από την επαναστατική, 5η γενιά των ιδιαίτερα αποδοτικών, ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της BMW, τα οποία πετυχαίνουν μία νέα ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και μεγέθους μπαταρίας.

Βέβαια, το μυστικό βρίσκεται στη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος κίνησης. Η τεχνολογική ναυαρχίδα, το BMW iNEXT – που επίσης θα διατίθεται από το 2021 – θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με υψηλού βαθμού αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το πλήρως ηλεκτρικό  iNEXT θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής του Dingolfing με τα οχήματα που έχουν θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικούς. Παράλληλα, το 2021 θα ακολουθήσει το BMW i4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, με ισχυρή συναισθηματική απήχηση και  θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Ως ένα οραματικό όχημα με στοιχεία τεχνολογικής ναυαρχίδας και με επιτυχημένες πωλήσεις από το 2013 που λανσαρίστηκε, το BMW i3 έχει αποκτήσει το κύρος ενός icon.

Ταυτοχρόνως, ο Όμιλος  θα συνεχίσει την περαιτέρω εξέλιξη αυτού του οχήματος και σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή του μέχρι το 2024.

Πριν από λίγο καιρό, η ηλεκτροκίνητη γκάμα του BMW Group απέκτησε ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το MINI Electric.

Οι περισσότεροι των 90.000 καταγεγραμμένοι υποψήφιοι πελάτες επιβεβαιώνουν το υψηλό ενδιαφέρον της αγοράς για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI.