Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους, στο αυτοκίνητό του.

«Οι τραμπούκοι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας για άλλη μια ακόμα, έκρυψαν τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Όχι μόνο απέναντι στους αντιπάλους τους αλλά και στις οικογένειάς μας. Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους», ήταν τα πρώτα λόγια του «γαλάζιου» βουλευτή λίγο μετά την επίθεση.

ΝΔ για επίθεση σε Μπογδάνο: H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας

Για διαρκή επίθεση στον κοινοβουλευτισμό από «υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.,

Παράλληλα, η Πειραιώς αφού σημειώνει πως σήμερα απειλήθηκε η ζωή του βουλευτής της, ενώ «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», καθιστά σαφές πως περιμένει την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής, όπως χαρακτηρίζει, επίθεσης, «έστω και καθυστερημένα» από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, καθώς «η σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας».

«Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους.

Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.