Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια. Έγινε πρωθυπουργός ενώ δεν το περίμενε, υποσχέθηκε Brexit εδώ και τώρα αλλά δεν του «έκατσε» όπως το ήθελε, έπαθε κορωνοϊό ενώ δεν πίστευε στην πανδημία και άλλα πολλά, πάρα πολλά.

Κάπου εκεί όμως ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται ότι έβαλε μυαλό και αφού οι γιατροί του συνέστησαν να χάσει κάποια κιλά, είναι αποφασισμένος να συνετίσει σχετικά και ολόκληρη τη χώρα. Σκοπός του να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία στη Βρετανία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με επιπλέον βάρος έχουν μεγαλύτερα προβλήματα στην περίπτωση που νοσήσουν από κορωνοϊό.

Για να επιτύχει το παραπάνω ο Μπόρις Τζόνσον, που απολαμβάνει να φωτογραφίζεται ελαφρύτερος και πιο χαρούμενος μαζί με το σκυλάκι του, τη Ντίλιν, στα πάρκα της Βρετανίας, αποφάσισε τα ποδήλατα να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για την υγεία όλων των Βρετανών ύψους 2δισ. στερλίνων. Μάλιστα οι πολίτες της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μαθήματα ποδηλάτου, ενώ θα λαμβάνουν και κουπόνια επιδιόρθωσης των ποδηλάτων τους αξίας 50 στερλίνες έκαστο.

Φυσικά οι ποδηλατόδρομοι στη χώρα θα αυξηθούν, ενώ και οι διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού θα απαγορευτούν προκειμένου κανείς να μην μπαίνει σε πειρασμό και να βγαίνει από το δρόμο που πρώτος χάραξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις εξάλλου προειδοποίησε και τους ζαχαροπλάστες της χώρας ότι αν δεν αρχίσουν σύντομα να φτιάχνουν μπισκότα, σκόουνς, σοκολάτες και πουτίγκες πιο υγιεινές θα τους επιβληθεί επιπλέον φόρος. Το βρετανικό σχέδιο και σοβαρό είναι και ουσία έχει.

Πηγή: dailymail.co.uk