Μπουρνούς: «Η κυβέρνηση επιβραβεύει τον τραμπουκισμό» |

Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τροπολογία περί φορολογίας αθλητικών συμβολαίων, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση επιβραβεύει τον τραμπουκισμό ».

Αναλυτικά:

Δήλωση του Γιάννη Μπουρνού, τομεάρχη Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

σχετικά με τροπολογία περί φορολογίας αθλητικών συμβολαίων

Η κυβέρνηση επιβραβεύει τον τραμπουκισμό

Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία αφορά οριζόντια μείωση της φορολογίας (από 45% σε 22%, δηλαδή μείωση πάνω από 50%) σε συμβόλαια άνω των 40.000 ευρώ τον χρόνο, που συνάπτουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ με τους αθλητές τους. 

Αυτό φαινομενικά μπορεί να αφορά το σύνολο των ΠΑΕ και ΚΑΕ, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο «δώρο» στις μεγάλες ΠΑΕ  και ΚΑΕ, αφού αυτές είναι οι μόνες που υπογράφουν σήμερα πληθώρα «μεγάλων» συμβολαίων και άρα από την τροπολογία θα προκύψουν τεράστια κέρδη κυρίως γι αυτές.

Με την τροπολογία αυτή καταρρέει και το μύθευμα ότι η νέα κυβέρνηση απέσυρε την ΕΡΤ από συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαίρου, γιατί «σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων που πήγαιναν στην μπάλα»: 

τα χρήματα που χάνει το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη ευνοϊκή φορολόγηση, είναι ασύγκριτα περισσότερα από αυτά που έδινε η ΕΡΤ σε τηλεοπτικά συμβόλαια, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος ούτε για τους πολίτες, αλλά ούτε και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που από τις συμβάσεις με την ΕΡΤ έπαιρνε το 5%.

Με την τροπολογία, λοιπόν, αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει «δώρο» στους ολιγάρχες-καναλάρχες-ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, «επιβραβεύοντας» τον τραμπουκισμό, που θεριεύει τις τελευταίες μέρες! 

Ίσως να ευελπιστεί, ότι οι αντιμαχόμενες ηγεσίες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών θα κατευναστούν και θα ρίξουν τους τόνους ως αντάλλαγμα. Ίσως, πάλι, να θεωρεί αυτούς ως “ευπαθείς ομάδες”, γι αυτό και σπεύδει να τους ενισχύσει…

6/12/2019