Μπραντ Πιτ: Κέρδισε τη συνεπιμέλεια των παιδιών του - Αντέδρασε η Αντζελίνα Τζολί

Η μακρά δικαστική μάχη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί φαίνεται πως έλαβε τέλος καθώς ο ηθοποιός κατάφερε να κερδίσει τη συνεπιμέλεια των παιδιών του.

Μετά από 5 χρόνια προσπαθειών, σε ένα από τα πιο ακριβά και… πικρόχολα διαζύγια στην ιστορία του Χόλιγουντ, οι «Μπραντζελίνα» είχαν να ξεκαθαρίσουν ακόμη το ζήτημα των παιδιών τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις πηγής κοντά στον Πιτ στη DailyMail, ο Μπραντ «είναι τόσο ανακουφισμένος. Η μόνη του πρόθεση είναι να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά».

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ είναι γονείς 6 παιδιών, πέντε εκ των οποίων ανήλικα: του 19χρονου Μάντοξ, του 17χρονου Παξ, της 16χρονης Ζαχάρα, της 14χρονης Σιλό και των 12χρονων διδύμων Βιβιέν και Νοξ.

«Θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Page Six, που βασίζεται σε πηγές, ο δικαστής Τζον Ουντερκίκι πήρε την απόφαση διότι «υπήρξε μια πολύ σημαντική αλλαγή στη συμφωνία της επιμέλειας των παιδιών με βάση μια εξαιρετικά λεπτομερή απόφαση του δικαστή. Ο Μπραντ Πιτ προσπαθούσε απλώς να περνά περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του –και ήταν ξεκάθαρο ότι η Αντζελίνα Τζολί έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το αποτρέψει», τόνισε η πηγή.

«Αυτή η δίκη διήρκεσε αρκετούς μήνες και υπήρχαν πολλοί μάρτυρες, εμπειρογνώμονες, θεραπευτές και άλλα άτομα που ήταν μαζί με τα παιδιά. Η απόφαση του δικαστή βασίστηκε σε όλα αυτά», πρόσθεσε.

Η 45χρονη Τζολί έχει αποδείξεις ότι υπέστη ενδοοικογενειακή βία από τον Πιτ και θα συνεχίσει τη νομική της μάχη καθώς σχολίασε την απόφαση του δικαστή ως «προσωρινή».

«Η κοινή επιμέλεια δεν είναι το ζήτημα στο οποίο αντιτίθεται η Αντζελίνα Τζολί, υπήρχαν και άλλα ζητήματα ανησυχίας, αλλά η απόφαση ελήφθη», ανέφερε η πηγή.

Άλλωστε, η τελευταία προσπάθεια της ηθοποιού να αποτρέψει την απόφαση ήταν να αλλάξει τον ιδιωτικό δικαστή που είχαν προσλάβει για να αποφανθεί για το μέλλον των παιδιών, όπως αναφέρουν έγγραφα που κατατέθηκαν τη Δευτέρα.

Οι δικηγόροι της Αντζελίνα Τζολί υποστήριξαν ότι ο δικαστής «απέτυχε να εξετάσει επαρκώς… να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις εμπειρίες, τις ανάγκες ή τις επιθυμίες των παιδιών». Αυτό παραβιάζει τον κρατικό νομικό κώδικα που επιτρέπει στους ανηλίκους 14 έως 17 ετών να καταθέσουν.

Ακόμη, η νομική της ομάδα κατέθεσε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο πως ο δικαστής δεν έχει επιτρέπει στην Τζολί να υποβάλλει στο δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία που μιλούν για την ασφάλεια και την ευημερία των ανηλίκων και που τα οποία είναι «αποδεικτικά στοιχεία κρίσιμα για την υπόθεσή της».

Η νομική ομάδα του Μπραντ Πιτ απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ο προεδρεύων δικαστής «διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες με διεξοδικό, δίκαιο τρόπο και κατέληξε σε μια προσωρινή απόφαση και διαταγή μετά από ακρόαση από ειδικούς και μάρτυρες».