Η 7χρονη Βαλεντίν βρέθηκε μετά από έρευνα της αστυνομίας στη Λιόν και είναι καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητα, ο πατέρας της, Αμπελκά, την είχε στείλει με πλαστά έγγραφα στη σύντροφό του στη Γαλλία. Το μικρό κορίτσι εντοπίστηκε μαζί με τη θεία του (αδελφή της γυναίκας του πατέρα της) και με πλαστά έγγραφα.

Επί της ουσίας η θεία της μικρής χρησιμοποίησε το διαβατήριο της μικρής της κόρης που έχει την ίδια ηλικία με την Βαλεντίν. Αρχικά μάλιστα, αναφέρουν οι πληροφορίες η θεία ήταν να ταξιδέψει με την μικρή της ανιψιά στη Νορβηγία αλλά έχασαν την πτήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας της 7χρονης κρατούνταν από τις Αρχές και αναμενόταν σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Το σενάριο ο πατέρας να έχει φυγαδεύσει την κόρη του στη Γαλλία με πλαστά έγγραφα, ήταν στις σκέψεις της Αστυνομίας.

Μετά την ομολογία του, οι Αρχές, μέσω νέων ερευνών, διαπίστωσαν ότι είχε βγάλει εισιτήριο για την Γαλλία με σημερινή ημερομηνία και ότι θα ταξίδευε με πλαστά χαρτιά. Στο ερώτημα των αστυνομικών γιατί δεν το είπε από την πρώτη στιγμή, φέρεται να απάντησε ότι είχε κάνει φυλακή στο Κογκό και τον είχαν βασανίσει. Και επειδή είχε και ο ίδιος πλαστά έγγραφα φοβόταν ότι θα έμπαινε πάλι στην φυλακή. 

«Την έστειλα στη Γαλλία για ένα καλύτερο μέλλον»

Ο πατέρας της ομολόγησε πως έστειλε ο ίδιος το παιδί του στην αδελφή της γυναίκας του, στη Γαλλία, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ είπε ψέματα στην Αστυνομία διότι φοβήθηκε και γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνισή του.