ΜΗΤΕΡΑ: Νέα παγκόσμια συμφωνία ειδικών για διαχείριση ασθενών με κολπική μαρμαρυγή

Η συμφωνία αφορά ασθενείς που υποβάλλονται σε διακαθετηριακή ή χειρουργική κατάλυση (ablation)

Το ΜΗΤΕΡΑ ανακοινώνει την τιμητική διάκριση για τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων, Στυλιανό Τζέη MD, PhD, FEHRA, ο οποίος προέδρευσε της Συντακτικής Επιτροπής της νέας παγκόσμιας συμφωνίας ειδικών (consensus) για τη διαχείριση ασθενών που υποβάλλονται σε διακαθετηριακή ή χειρουργική κατάλυση (ablation) της κολπικής μαρμαρυγής.

Οι διεθνείς οδηγίες συντάχθηκαν από μία επιτροπή 44 εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία. Οι σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, η ανάπτυξη νέων μεθόδων κατάλυσης (ablation) και η μελέτη νέων στρατηγικών επεμβατικής αντιμετώπισης της κολπικής μαρμαρυγής, πυροδότησαν την ανάγκη επικαιροποίησης των οδηγιών με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου για την επιλογή κατάλληλων ασθενών με κολπική μαρμαρυγή και τη βέλτιστη αντιμετώπισή τους με τη μέθοδο της κατάλυσης (ablation).

Μπορείτε να διαβάσετε τη συμφωνία ειδικών στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC11000153/pdf/euae043.pdf

Στο πλαίσιο της εν λόγω δημοσίευσης, ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, κ. Στυλιανός Τζέης δήλωσε: «Μία από τις κύριες αλλαγές στην επικαιροποιημένη συμφωνία ειδικών, είναι η αναβάθμιση της κατάλυσης σε πρώτης γραμμής θεραπεία για την αντιμετώπιση της παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής, ακόμη και πριν τη δοκιμή αντιαρρυθμικών φαρμάκων, με βάση τις μελέτες που έχουν τεκμηριώσει την ανώτερη αποτελεσματικότητα της κατάλυσης (ablation) σε σύγκριση με τη φαρμακευτική αγωγή».

Το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, παραμένει εδώ και δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της ιατρικής προόδου. Με έμφαση στην καινοτομία, προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις, εφαρμόζει κορυφαίες παγκοσμίως ιατρικές μεθόδους και προωθεί την υψηλών προδιαγραφών περίθαλψη, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν