Μολονότι βρέθηκε και πάλι κοντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό, αν δεν πέσουν οι υπογραφές, τίποτα δεν είναι οριστικό και έτσι ο Φεντερίκο Μακέντα θα παραμείνει τελικά στο «τριφύλλι», τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο Ιταλός στράικερ να δοθεί δανεικός τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Προτάσεις υπήρξαν, με τελευταία αυτή της Εσπανιόλ, ωστόσο εν τέλει ο έμπειρος στράικερ θα διατηρηθεί στο ρόστερ της ομάδας.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση έπαιξε η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στην ομάδα, με τον Ιταλό να απορρίπτει τόσο την πρόταση των Καταλανών, που αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και παλεύουν για να επανέλθουν στη La Liga (πληροφορίες κάνουν λόγο πως δεν δεχόταν το συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Ισπανοί για μετά το καλοκαίρι), όσο και ακόμη μία που έγινε από ομάδα της Τουρκίας.

Αν και έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού επί ημερών Μπόλονι στον πάγκο του συλλόγου, αφού έχουν περάσει σε πρώτο πλάνο στα σχέδια του Ρουμάνου ο Καμπετσής και ο Ιωαννίδης, ο Μακέντα θέλει να παλέψει και να διεκδικήσει ξανά τη φανέλα του βασικού.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πλησιάζει την πόρτα της εξόδου. Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση από το «τριφύλλι», ωστόσο τελικά ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα μέχρι το 2023.