Χαμηλότερη από αυτή του 2016 η τηλεθέαση του debate στις ΗΠΑ | debate Τραμπ Μπάιντεν e1601439417113

Η εταιρεία Nielsen ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ότι καταγράφηκε χαμηλότερος αριθμός τηλεθέασης του πρώτου ντιμπέιτ των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Ο αριθμός, παρά το τεράστιο μέγεθός του, είναι κατά πολύ χαμηλότερος από το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2016. Περίπου 73,1 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν οι τηλεθεατές.

Το μεγαλύτερο μέρος των τηλεθεατών ανήκε στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 55 ετών (42,7%). Αντίθετα, μόλις το 12% των τηλεθεατών που παρακολούθησαν την 90λεπτη εκπομπή ανήκαν στις κατηγορίες των λεγόμενων millennials και της γενιάς Ζ.

Πάντως, αν και οι μετρήσεις της Nielsen συμπεριλαμβάνουν τις συμβατικές τηλεοπτικές υπηρεσίες και ορισμένες διαδικτυακές συνδέσεις, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να παρακολουθεί κανείς τέτοιες εκπομπές μέσω διαδικτύου.

Το 2016, 84 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίστηκε πως παρακολούθησαν το πρώτο ντιμπέιτ του Τραμπ, υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, και της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τη Νίλσεν. Το 2012, το πρώτο ντιμπέιτ του Μπαράκ Ομπάμα με τον Μιτ Ρόμνι παρακολούθησαν 67 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ