Χαμός στην Ιταλία: Κυνηγητό μέσα στο Κοινοβούλιο για το «πράσινο πάσο» (video)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Ιταλική Βουλή κατά τη διαμαρτυρία βουλευτών με αφορμή την αντίθεση στο «πράσινο πάσο», ένα από τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο, βουλευτής κυνηγήθηκε από μέλη της ασφάλειας του κοινοβουλίου, ενώ άλλοι βουλευτές κρατούσαν αυτοσχέδιες ταμπέλες που έλεγαν «Όχι στο πράσινο πάσο».

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, στην Ιταλία αποφασίστηκε ότι από τον επόμενο μήνα οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάζουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί για να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσίες ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το «πράσινο πάσο» είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που δείχνει ότι κάποιος έχει κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, είναι αρνητικός σε τεστ κοροναϊού ή έχει νοσήσει. Από τις 6 Αυγούστου, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα χρειάζεται σε γυμναστήρια, πισίνες, στάδια και γήπεδα, μουσεία, σπα, καζίνο και σινεμά.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είπε στους δημοσιογράφους ότι «Το «πάσο» είναι κομβικό αν θέλουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές».