Χανιά: Εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης | 56ρ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε μεγάλο τμήμα της πόλης των Χανίων και των πρώην περιαστικών Δήμων.

Τον χώρο των εργασιών επισκέφθηκε σήμερα (22 Ιουνίου) ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Οι δυο τους ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1», με προϋπολογισμό 1.370.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες.

Κατά την επίσκεψή του ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε: «Ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να εκτελούμε βασικά έργα υποδομών, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου Χανίων.

Τμήμα ενός τέτοιου έργου αποτελεί και το σημερινό που ξεκινάει να εκτελείται στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου από τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων. Θα ακολουθήσουν ανάλογα έργα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσούλα τόνισε: «Σκοπός της σημερινής μας επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης ενός σημαντικού έργου υποδομής στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου.

Διαχειριζόμαστε εργολαβίες που εντάχθηκαν στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και προετοιμαζόμαστε να διεκδικήσουμε νέες χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ωριμάζοντας νέες μελέτες».

Στο έργο περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων σωλήνων ύδρευσης, τη σύνδεσή τους με τους υφιστάμενους αγωγούς και την υδροδότηση των ακινήτων από τα νέα δίκτυα. Τα δίκτυα θα παραδοθούν σε λειτουργία συνδεδεμένα με το υφιστάμενο σύστημα ύδρευσης.

Επιπλέον, θα αποξηλωθούν πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, κρασπέδων, θα γίνουν καθαιρέσεις περιφράξεων για τη διέλευση αγωγών και θα ακολουθήσει η διαδικασία αποκατάστασης αυτών. Όπου χρειαστεί θα γίνουν και εργασίες οδοποιίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ