Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολη.

Μάλιστα, τρεις ακόμη άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή τις τελευταίες ώρες.

Όπως μετέδωσε το CNN, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους καθώς και ένας αστυνομικός, ύστερα από πυροβολισμούς στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα, κατά της διάρκεια της νύχτας.

Οι αστυνομικοί στο Ντάβενπορτ έπεσαν σε ενέδρα διαδηλωτών κατά την διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάβενπορτ Πολ Σικόρσκι, τρεις αξιωματικοί περιπολούσαν την πόλη όταν έπεσαν σε ενέδρα και δέχθηκαν πυροβολισμούς. Ο Σικόρσκι είπε ότι τα οχήματα των αξιωματικών χτυπήθηκαν και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δεν γνώριζε την κατάσταση του αξιωματικού, αλλά πρόσθεσε πως είναι ευδιάθετος. Ο Σικόρσκι ανέφερε επίσης πως η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε δεκάδες περιστατικά στην πόλη που αφορούσαν ταραχές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και έπεσαν πυροβολισμοί. Όπως τόνισε, 4 άτομα συνολικά δέχθηκαν τα πυρά και δυο εξ αυτών πέθαναν. Λίγες ώρες πιο πριν, άλλος ένας άνδρας έπεσε νεκρός στην διάρκεια διαδηλώσεων στο Λούισβιλ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ Μάικ Μέιτσον δήλωσε ότι θα εκδώσει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη απόψε και θα ζητήσει από τον κυβερνήτη να ενεργοποιήσει την Εθνοφρουρά.