Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε και στο ζήτημα το σχολείων και τόνισε πως κάθε χώρα εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες. Κριτήριο είναι το ίδιο το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα έχει κινηθεί αποτελεσματικά μέχρι τώρα. Η πολιτεία κινείται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου, η μάσκα είναι υποχρεωτική όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τα σχολεία θα είναι διαφορετικά.

«Αναπροσαρμόζεται η τακτική μας ανάλογα με τα δεδομένα. Ακόμα και στο ζήτημα των σχολείων κάθε χώρα ακολουθεί την δικιά της τακτική. Πρέπει να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών, η πολιτεία να ακούει αυτές τις εισηγήσεις και οι πολίτες με τη σειρά τους να υπακούν. Ετσι έχουμε καταφέρει ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι μάσκες στα σχολεία είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς 853 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου μέχρι σήμερα. «Κρίνουμε καθημερινά τα νέα δεδομένα και λαμβάνουμε αποφάσεις αποκλειστικά με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη για να κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο», κατέληξε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από σήμερα ισχύουν περιοριστικά μέτρα και στο Ηράκλειο, ενώ σε αρκετές περιοχές ανοίγουν οι λαϊκές αγορές.

Στη χώρα καταγράφονται 3.386 ενεργά κρούσματα.