«Λίγα λόγια και πολλή δουλειά», ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς από τους αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: «Το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον καθένα ξεχωριστά. Οτιδήποτε αφορά στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία, στο φυσικό περιβάλλον είναι ζητήματα που μας δημιουργούν μεν άγχος, μας δημιουργούν ανησυχία, αλλά μας δημιουργούν κι ένα μοναδικό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που όλοι καλούμεθα να υπηρετήσουμε, μέσα από κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης».

Ενώ συνέχισε, λέγοντας: «Χωρίς να εφησυχάζουμε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Προετοιμαζόμαστε για οτιδήποτε».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για την Κυβέρνηση και για την Πολιτική Προστασία, ενώ παρατήρησε πως όλα ξεκίνησαν από αυτή την περιοχή, εννοώντας τις πλημμύρες στη Χαλκιδική το προηγούμενο καλοκαίρι και το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε, δε, ότι σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε τη συνεισφορά του κ. Χαρδαλιά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας του κορωνοϊού, τον χαρακτήρισε ικανό και αποτελεσματικό και δήλωσε πως «τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει Πολιτική Προστασία».

Ο σκοπός της σύσκεψης, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι η καλύτερη προετοιμασία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες ενόψει και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των κατοίκων και των τουριστών από τον κορωνοϊό και άλλα που αφορούν γενικότερα την Πολιτική Προστασία.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ