Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε τις ευχές του για τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, προκειμένου να μην χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα, τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό.

Και το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας.??

Ας είναι ξεκάθαρο.

Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις,

αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα,

αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα,

τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη.

Χρόνια πολλά σε όλους.
Καλή Παναγιά!»